Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάζεται η νέα γέφυρα της Γένοβας

Εγκαινιάζεται η νέα γέφυρα της Γένοβας

Δύο χρόνια μετά την τραγική κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι και εντός του χρονοδιαγράμματος εγκαινιάζεται σήμερα η καινούργια γέφυρα της Γένοβας με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Χίλια εξήντα τέσσερα μέτρα μήκος, φτιαγμένη από χάλυβα και εφοδιασμένη με σένσορες, οι οποίοι θα επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό κάθε προβλήματος. Η νέα γέφυρα της Γένοβας San Giorgio η οποία ενώνει δυο τεράστια τμήματα της πόλης, εγκαινιάζεται δυο χρόνια μετά την τραγική κατάρρευση της παλιάς γέφυρας Μοράντι.

Στις 14 Αυγούστου του 2018, μετά από ένα τρομερό βουητό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οδογέφυρα κατέρρευσε. Βαρύτατος ο απολογισμός: 43 νεκροί, έντεκα τραυματίες, 566 άνθρωποι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αιτία της τραγωδίας, δομικά προβλήματα και ελλιπής συντήρηση. Η δικαστική έρευνα για την τελική απόδοση ευθυνών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτή τη φορά όμως οι υποσχέσεις τηρήθηκαν και σήμερα η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λιγουρίας αποκτά τη νέα της οδογέφυρα με ύψιστες προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι εργάτες συνέχισαν να δουλεύουν και κατά τη μακρά περίοδο του lockdown, για να μπορέσουν να σεβαστούν το χρονοδιάγραμμα. Το όλο σχέδιο είναι του διεθνούς φήμης ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Η μνήμη των θυμάτων

Η επίσημη τελετή εγκαινίων θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6, με τη συμμετοχή του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, του προέδρου της βουλής Ρομπέρτο Φίκο και του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Θα αναγνωστούν όλα τα ονόματα των νεκρών και θα ακολουθήσουν τρία λεπτά σιγής. Στη συνέχεια όλα τα πλοία, από το μεγάλο λιμάνι της Γένοβας, θα σφυρίξουν μαζί την ώρα των εγκαινίων.

Αλλά οι συγγενείς των θυμάτων, παρά την έκκληση του προέδρου Ματαρέλα, δεν θα είναι εκεί. Διαμαρτύρονται για το ότι η εταιρία που θα διαχειρίζεται τη γέφυρα San Giorgio, παρά τις υποσχέσεις, είναι ακόμη η ίδια του 2018. «Η ωραιότατη όντως αυτή οδογέφυρα γεννήθηκε από μια τρομερή τραγωδία», έγραψαν σε ανακοίνωσή τους. Και δεν μπορούν, φυσικά, να το ξεχάσουν.

Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελλάκης, Ρώμη

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024