Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Μάτι: «Κανείς δεν μας ζήτησε να διασώσουμε πολίτες» - Η κατάθεση Αποστολάκη για τα δραματικά λάθη

Φωτιά στο Μάτι: «Κανείς δεν μας ζήτησε να διασώσουμε πολίτες» – Η κατάθεση Αποστολάκη για τα δραματικά λάθη

«Κανείς δεν μας ζήτησε να διασώσουμε πολίτες ή να στείλουμε ελικόπτερα Σινούκ»- Οι αναφορές του για παρέμβαση αξιωματικού της Πυροσβεστικής στο Πεντάγωνο.

«Δεν μας είχε υποβληθεί κανένα αίτημα από το ΕΣΚΕ(Συντονιστικό-Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής) για την κινητοποίηση σωστικών μέσων των ενόπλων δυνάμεων για την  φωτιά στο Μάτι. Στην κινητοποίηση αυτή για την υποβοήθηση των πολιτών προχωρήσαμε με πρωτοβουλία δική μας στο  Υπουργείο Εθνική Αμυνας. Ακόμη σε μένα δεν είχε υποβληθεί κανένα αίτημα προκειμένου να επιχειρήσει ελικόπτερο  τύπου Σινούκ στην προσπάθεια κατάσβεσης στην πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε στην κατάθεσή του (σ.σ. την οποία  αποκαλύπτει «Το Βήμα») στις 23 Ιουλίου 2020  ενώπιον του ανακριτή κ. Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ  κ. Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τις αναφορές του επιβεβαιώνει τα δραματικά λάθη   των επιτελών κυρίως της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων που ούτε καν ζήτησαν τις ώρες της πύρινης λαίλαπας τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ στα οποία υπήρχε προγενέστερα μέριμνα να τοποθετηθούν  μεγάλοι κάδοι ρίψης νερού αλλά ούτε να ζητηθεί βοήθεια για την διάσωση των άτυχων κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνεται ωστόσο ότι σημαντικό τμήμα της κατάθεσης του πρώην αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά ερευνώμενη τηλεφωνική «παρέμβαση» τις κρίσιμες  ώρες αξιωματικού της Πυροσβεστικής που ήταν «σύνδεσμος» στο Πεντάγωνο. Ο εν λόγω αξιωματικός της Πυροσβεστικής με επίκληση «εντολής του αρχηγού»  ζητούσε επίμονα  και παράτυπα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΣΚΕ να σταλεί ελικόπτερο σε πυρκαγιά στην Κορινθία, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Ο κ. Αποστολάκης στην κατάθεσή του ανέφερε κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε έδωσε εντολή ή πληροφόρηση στον εν λόγω αξιωματικό προκειμένου να επικοινωνήσει με το ΕΣΚΕ για να ζητήσει εκτροπή εναέριου μέσου».

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024