Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης στο MEGA για μάσκες: Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, όχι να τον τιμωρήσουμε

Σκουρλέτης στο MEGA για μάσκες: Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, όχι να τον τιμωρήσουμε

Στα όσα κάνει η πολιτεία από πλευράς της, πρέπει αρχικά να δοθεί προσοχή, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «πριν εγκαλέσουμε τον κόσμο και την ατομική του ευθύνη».

Ο γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Μαρία Κατσή, για τον κοροναϊό και την οικονομική κρίση, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και την τουρκική προκλητικότητα.

Στα όσα κάνει η πολιτεία από πλευράς της, πρέπει αρχικά να δοθεί προσοχή, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «πριν εγκαλέσουμε τον κόσμο και την ατομική του ευθύνη».

«Θα προτιμούσα να βλέπω την αστυνομία που μπαίνει για ελέγχους στα Μ.Μ.Μ αντί για πρόστιμα να μοιράζει δωρεάν μάσκες. Μια μάσκα πουλιέται 50 λεπτά σε ένα φαρμακείο, φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αν είχαμε μια γλάστρα λιγότερη από όσες έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηνών στον περίφημο Μεγάλο Περίπατο. Σημασία έχει να πείσουμε τον κόσμο και όχι να τον τιμωρήσουμε. Και να μην είμαστε αντιφατικοί στις πολιτικές μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη λογική των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. «Φαίνεται ότι με την πολιτική της, ενώ είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ύφεση, όλο αυτό το διάστημα, δεν έκανε τίποτα, παρακολουθεί».

Αναφορικά στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο γραμματέας Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι απαιτείται ένα σχέδιο που θα προβλέπει παρεμβάσεις σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγικό μοντέλο, που ταυτόχρονα για να στηριχθεί προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρχει μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Άρα θα έχεις θέσεις εργασίας,θα υπάρχει εισόδημα που θα στηρίζει την κατανάλωση και τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο. Η επιτροπή Πισσαρίδη είναι σαν ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνια».

Ερωτηθείς για το πρόσημο του ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι στα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του κοροναϊού, η κυβέρνηση ορθώς άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών από εκεί και πέρα δεν εκμεταλλεύτηκε τους μήνες για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα», σημείωσε. «Η ανάπτυξη περνά και μέσα από την ενίσχυση του ελληνικού συστήματος υγείας».

Αναφορικά στην τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση ξύπνησε πολύ αργά, αφού προηγουμένως παρακολουθούσε τις κινήσεις της Τουρκίας. Είμαι υπέρ του διαλόγου, η διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια, σύναψη συμμαχιών και μια επιλογή διαλόγου για την ειρήνη. Μην υποτιμάμε την αξία του διαλόγου».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024