Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καραμανλής για μάσκα στα ΜΜΜ: Ευθύνη να προστατεύουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας

Καραμανλής για μάσκα στα ΜΜΜ: Ευθύνη να προστατεύουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας

Φωτογραφία του φορώντας μάσκα μπροστά από το Κέντρο Συντονισμού του Μετρό ανάρτησε στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής

Φωτογραφία του φορώντας μάσκα μπροστά από το Κέντρο Συντονισμού του Μετρό ανάρτησε στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προτρέποντας του πολίτες να μην αγνοούν τη χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

«Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Φοράμε μάσκα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, πλένουμε τα χέρια μας και σε περίπτωση ανησυχίας επικοινωνούμε με τον ιατρό μας ή με το 1135. Μετακινούμαστε. Με υπευθυνότητα. Μένουμε ασφαλείς» έγραψε ο κ. Καραμανλής στην ανάρτησή του.

H ανάρτησή του

Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας. Φοράμε μάσκα ακολουθώντας τις οδηγίες των…

Δημοσιεύτηκε από Kostas Karamanlis στιςΣάββατο, 1 Αυγούστου 2020

Νέα μέτρα στα ΜΜΜ

Σημειώνεται πως σε νέα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας πως οι εικόνες των τελευταίων ημερών προβληματίζουν και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.

Οπως σημειώνεται, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης, ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από σήμερα Σάββατο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Σαρωτικοί έλεγχοι και στα ΜΜΜ

Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου η Τροχαία για τη χρήση μάσκας και, γενικότερα, των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ κατά της διασποράς του κοροναϊού.

Σε 655 ελέγχους βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Επιπλέον, αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και τους κράτησαν σε εσωτερικό χώρο, έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024