Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση εξαίρεσης των χώρων λατρείας από το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Οι εικόνες συνωστισμού στους ιερούς ναούς ανησυχούν τους επιδημιολόγους, οι οποίοι τελικά εισηγήθηκαν την επιβολή του  μέτρου και στις εκκλησίες.

Ανοιχτές είναι οι πόρτες των εκκλησιών σε όλους τους πιστούς είτε φορούν μάσκα είτε όχι. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτικό το προστατευτικό αυτό μέτρο και για τους λατρευτικούς χώρους η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Η Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει από χθες εγκύκλιο σημείωμα στις Μητροπόλεις της χώρας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στις εκκλησίες.

Προβληματισμός επικρατεί για το αν θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας τον Δεκαπενταύγουστο οπότε αναμένεται κοσμοσυρροή σε ιερούς ναούς για το προσκύνημα στην Παναγιά.

Οι γάμοι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που έγιναν εστίες κοροναϊού χτύπησαν το καμπανάκι στην πολιτεία και για περιορισμό των συναθροίσεων σε γάμους βαφτίσεις και κηδείες με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο τα 100 άτομα.

Στο Χαλάνδρι βρέθηκε η κάμερα του MEGA, όπου η Αναστασία Τσιβγούλη, παρακολούθησε την λειτουργία της Κυριακής. Όπως μετέφερε οι πιστοί φορούσαν τις μάσκες τους αδιαμαρτύρητα. Είχαν μάλιστα επιχειρήματα πολύ δυνατά γιατί φορούν τις μάσκες τους. Ελάχιστοι πιστοί δεν τη φορούσαν. Παρενέβη ο ιερέας τους ζήτησε να τη φορέσουν και όλα κύλησαν ομαλά.

Τηρήθηκε και το μυστήριο της θείας κοινωνίας, κανονικά, καθώς σύμφωνα με την εκκλησία δεν μεταδίδεται κάποια νόσος. Εκεί οι πιστοί αφαιρούσαν για λίγο τις μάσκες τους και έπειτα τις ξαναφόρεσαν κανονικά.

Γράψτε το σχόλιό σας