Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν συνέλαβε τον αρχηγό «τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει βάση στις ΗΠΑ»

Το Ιράν συνέλαβε τον αρχηγό «τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει βάση στις ΗΠΑ»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνθρωπος αυτός ενορχήστρωσε στις 12 Απριλίου του 2008 τη βομβιστική επίθεση μέσα σε ένα κατάμεστο από πιστούς τζαμί στο Σιράζ που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 215

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον επικεφαλής μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», που εδρεύει στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι ευθύνεται για την φονική βομβιστική επίθεση το 2008 στην νότια πόλη Σιράζ και για άλλες απόπειρες επιθέσεων.

«Ο Τζαμσίντ Σαρμάντ, ο οποίος ηγείτο των ένοπλων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων δολιοφθοράς εντός του Ιράν, βρίσκεται τώρα στα ισχυρά χέρια» των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε σε ρεπορτάζ της η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη μια ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το που ή πότε ο αρχηγός της οργάνωσης Tondar («Κεραυνός» στα φαρσί) συνελήφθη.

Η επίθεση κατά των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνθρωπος αυτός ενορχήστρωσε στις 12 Απριλίου του 2008 τη βομβιστική επίθεση μέσα σε ένα κατάμεστο από πιστούς τζαμί στο Σιράζ που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 215.

Το Ιράν απαγχόνισε τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για την επίθεση το 2009 λέγοντας ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση και ότι λάμβαναν εντολές από έναν Ιρανό, υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ «πράκτορα της CIA» με στόχο την δολοφονία ενός υψηλόβαθμου ιρανού αξιωματούχου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει ότι η Tondar είχε σχεδιάσει πολλές άλλες «μεγάλες επιχειρήσεις» που απέτυχαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τondar είχε σχεδιάσει να ανατινάξει ένα φράγμα στο Σιράζ, να πραγματοποιήσει επίθεση με «βόμβες κυανίου» σε μια έκθεση βιβλίου στην Τεχεράνη και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, του εκλιπόντος αγιατολάχ Χομεϊνί.

Άγνωστο παραμένει πώς το Ιράν συνέλαβε τον διαμένοντα στις ΗΠΑ Σαρμάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024