Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος : Μαγαζιά κατεβάζουν ρολά μετά τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό

Μύκονος : Μαγαζιά κατεβάζουν ρολά μετά τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό

Η απόφαση της κυβέρνησης να ελέγξει τον συνωστισμό σε πολλά μαγαζιά πλήττει και καταστήματα στα νησιά, όπως η Μύκονος, που βρίσκονται σε στενάκια και είναι αδύνατο να ελεγχθούν οι πελάτες

Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των καφέ και μπαρ, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τους… όρθιους πελάτες, υπό το φόβο του κοροναϊού.

Ειδικά στα νησιά, αλλά και σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας οι καταστηματάρχες προτίθενται να βάλουν οριστικό λουκέτο στα μαγαζιά τους καθώς δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν τον κόσμο ώστε να τηρεί τους κανόνες που έχουν επιβληθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα νησιά, εκεί όπου στα στενάκια με τα πολλά μπαρ είναι αδύνατον να ελέγξεις τις αντιδράσεις του κόσμου.

«Πως θα λέμε στους πελάτες να μην μαζεύονται έξω από το κατάστημά μας και να μην κάθεται στα πεζούλια και τις σκάλες; Πώς θα καταφέρουμε να τηρήσουμε τους νέους κανόνες όταν εκατοντάδες έρχονται στο μαγαζί μας, παίρνουν το ποτό τους και κάθονται όρθιοι έξω από αυτό;», τονίζει στο in.gr επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης μπαρ σε νησί των Κυκλάδων.

Όπως τονίζουν μάλιστα κι άλλοι καταστηματάρχες «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Η ορθή προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να αποτρέψει τον συνωστισμό σε μεγάλα μπιτς μπαρ ή σε βίλες που διοργανώνονται πριβέ πάρτι, οδηγεί σε λουκέτο και καταστήματα που βρίσκονται στα στενά των νησιών.

Στη Μύκονο π.χ. μαθαίνουμε ότι έβαλε οικειοθελώς λουκέτο ένα από τα πιο διάσημα μπαρ του νησιού, το Queen και είναι έτοιμοι να κατεβάσουν ρολά κι άλλοι καταστηματάρχες.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν τον κόσμο που πηγαίνει και φοβούνται ότι θα πέφτουν τα πρόστιμα βροχή παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι παίρνουν μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Κάποιοι από τους επιχειρηματίες στο νησί είναι έξαλλοι και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς τονίζουν ότι έχει στοχοποιηθεί η Μύκονος γιατί «πουλάει».

Συνεχείς έλεγχοι, ντου σε καταστήματα, δεκάδες αστυνομικοί αλλά και… drones έχουν επιστρατευτεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί των ανέμων, παρά το γεγονός ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας η παράβαση των κανόνων είναι εμφανής.

Στις συναυλίες

Για παράδειγμα σε πολλές συναυλίες που γίνονται ανά την Ελλάδα αυτή την περίοδο ο κόσμος είναι περισσότερος από αυτόν που έχει οριστεί, πολλοί δε κάθονται και όρθιοι.

Χθες έγινε στην Καβάλα σύλληψη σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα για το λόγο αυτό.

Στη Μύκονο, πάντως, δεν αποκλείεται το γενικό λουκέτο στα μαγαζιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ανάλογα παράπονα έχουν ακουστεί και από καταστηματάρχες στην Αθήνα, ειδικά σε περιοχές που τα περιθώρια είναι στενά, οι θέσεις στα μαγαζιά λίγες και κανείς δεν μπορεί να ελέγχει ή να διώχνει τους όρθιους πελάτες (π.χ. στο Γκάζι, στο Μεταξουργείο, στην πλατεία Ειρήνης, στο Παγκράτι).

Όπως πληροφορούμαστε, τόσο στη Μύκονο, όσο και σε άλλα νησιά (Σκιάθος, Πάρος, Σαντορίνη) ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ακυρώσεις εκδρομών από Ελλάδα κι εξωτερικό διότι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διασκεδάσουν μετά τα τελευταία μέτρα.

Και μπορεί η κυβέρνηση να έπραξε ορθώς και να προσπαθεί να ελέγξει τον απίστευτο συνωστισμό που παρατηρείται σε πολλά μπαρ, συναυλίες, εκδηλώσεις κ.λπ. αλλά το πρόβλημα πλέον παίρνει διαστάσεις.

Και απειλεί τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων που περίμεναν τον Αύγουστο για να κινηθούν κάπως και να βγάλουν ένα μέρος από τη χασούρα λόγω κοροναϊού.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024