Το κλεινόν άστυ εγκαταλείπουν άρον – άρον οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου.

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά καθώς όλο και περισσότεροι εκδρομείς εγκαταλείπουν την Αθήνα.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Το λιμενικό σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τα μέτρα για τα πλοία

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κοροναϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης, θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Σημειώνεται ότι στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Κίνηση στα διόδια

Πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν οδικώς με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα διόδια.

Έτσι, αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας όπου έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές ΙΧ από το πρωί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο