Σε μια συμβολική κίνηση και θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία τήρησης των μέτρων προστασίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τις φωτογραφίες προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια συμβολική κίνηση και θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία τήρησης των μέτρων προστασίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τις φωτογραφίες προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα ακολουθούν σταθερά αυξητική πορεία τις τελευταίες ημέρες, στις σελίδες του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν νέες φωτογραφίες προφίλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φορά μάσκα.

Άλλωστε από τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Οι νέες φωτογραφίες προφίλ

Στις νέες φωτογραφίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοράει τη μαύρη υφασμάτινη μάσκα με το διακριτικό ελληνικό σημαιάκι, μάσκα που τον ξεχώρισε και ανάμεσα στους ηγέτες της ΕΕ που συμμετείχαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, χαρίζοντας του μια θέση μεταξύ των ηγετών με τις καλύτερες μάσκες.

«Πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα»

Για λόγους συμβολισμού άλλωστε και ακριβώς για να δείξει ότι τα στελέχη της κυβέρνησης είναι οι πρώτοι που εφαρμόζουν τα μέτρα που επιβάλλονται επέλεξε ο πρωθυπουργός να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που αποδίδουμε στο να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα τα οποία μας έχει εισηγηθεί η επιτροπή των επιστημόνων, έκρινα ότι θα κρατήσουμε ακόμα τα υπουργικά συμβούλια για το επόμενο διάστημα με αυτή τη μορφή. Και βέβαια θα πρέπει και εμείς να δίνουμε το καλό παράδειγμα, όποτε βρισκόμαστε σε συνθήκες συγχρωτισμού και σε εσωτερικούς χώρους να φοράμε τη μάσκα όπως ήδη το κάνουμε στο κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr