Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης στη Βουλή: Αβολη συνήθεια η χρήση μάσκας αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας

Μητσοτάκης στη Βουλή: Αβολη συνήθεια η χρήση μάσκας αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας

Παρέμβαση στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Να φοράμε τη μάσκα εκεί που οι ειδικοί μας έχουν υποδείξει. Αβολη συνήθεια, αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας. Πρώτοι εδώ πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως 46 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου η ελληνική πολιτεία απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που την υπερασπίστηκαν στην πρώτη γραμμή. «Το οφείλαμε στην εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης είπε ότι το αποτέλεσμα της 4ήμερης συνόδου κορυφής είχε ένα αδιαμφισβήτητο νικητή: την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας με το υψηλότερο ποσό σε αναλογία με το ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα λάβει περίπου 72 δισ. ευρώ.

Οι στόχοι που είχαμε θέσει εξαρχής ως χώρα ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο.

«Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για εκταμίευση αυτών των πόρων, οι όροι είναι ίδιοι και για τα 27 μέλη της ΕΕ. Δεν είναι η πρόκληση η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων για να προσφέρουμε μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Είναι να κατευθυνθούν σε δράσεις με αναπτυξιακό, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Να μετατρέψουμε next generation eu σε next generation hellas», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.

Βρισκόμαστε σε μια εθνική πρόκληση: Βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με μια μεγάλη εθνική πρόκληση: μια διαφορετική αντίληψη στο πώς εκμεταλλευόμαστε αυτά τα κεφάλαια. Το κρίσιμο δεν είναι να προσφέρουμε μια ανακούφιση αλλά να μετατρέψουμε το #NextGenereationEU σε #NextGenerationHellas

Να μετατρέψουμε την κρίση ως μια νέα αφετηρία σε ένα περιβάλλον που θα εμπνέει και θα αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της χώρα μας. Επεξεργαζόμαστε για πρώτη φορά ένα συνεκτικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο. Η στόχευση και η κατανομή των πόρων δεν θα γίνει όπως είθισται να γίνεται με ασύντακτες διαδικασίες, ποικιλώνυμα πελατειακά συμφέροντα που ερίζουν σε πόρους.

Η στόχευση και η κατανομή των πόρων , όπως είπε, δεν θα γίνει αυτή τη φορά όπως είθισται, με ασύντακτες διαδικασίες, πελατειακά συμφέροντα π ερίζουν για πόρους σε χαμηλής προστιθέμενης αξίας έργα. Το σχέδιό μας θα είναι βασισμένο στις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη

Όπως είπε το επόμενο δίμηνο θα γίνουν εντατικές διαβουλεύσεις ώστε να υπάρχει όσο τον δυνατόν ευρύτατη συναίνεση προκειμένου εντός του Οκτωβρίου να κατατεθεί προς έγκριση.

Είναι μια στιγμή μέγιστης κοινωνική ευθύνης, είπε ο πρωθυπουργός.

Φορολογικό νομοσχέδιο

Καθιερώνεται ευνοϊκό καθεστώς για αλλοδαπούς συνταξιούχους ώστε να μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική τους έδρα.

Μειώνουμε τα τέλη ταξινόμησης στα ΙΧ.

Το δεύτερο κύμα ρυθμίσεων δυναμώνει τις πολιτικές θωράκισης εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Υλοποιείται η ελάφρυνση έως ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για το 2019, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.

Μηδένιση προκαταβολή φόρου, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες.

Στο μειωμένο 13% ΦΠΑ περνούν και τα εισιτήρια των αγώνων.

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Γέφυρα» είπε ότι θα επιδοτεί για 9 μήνες στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια τα οποία έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία. Η προστασία της πρώτης κατοικίας του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ είχε λήξει από τον Φεβρουάριο του 2019. Έκτοτε άρχισαν να σωρεύονται στα δικαστήρια υποθέσεις. Οι δύο παρατάσεις είχαν τελικά μειωμένη συμμετοχή. Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν πέτυχε στην πράξη. Τους τελευταίους 12 μήνες ενθαρρύνθηκαν πολύ οι απευθείας διακανονισμοί, περισσότερα από 170.000 δάνεια ρυθμίστηκαν με απευθείας συνεννόηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται βάσει της απόφασης του ΣτΕ. Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Μιλάμε για ποσό 1,4 δισ. ευρώ που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και επεκτείνεται και στου δημοσίου».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024