Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ απολογήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του στη Βουλή

Ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ απολογήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του στη Βουλή

Η ένταση που προκλήθηκε από την απρεπή συμπεριφορά του βουλευτή είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να παραπεμφθεί ο κ. Μάρκου στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Τη λύπη του εξέφρασε δημόσια από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου για τη συμπεριφορά του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η ένταση που προκλήθηκε από την απρεπή συμπεριφορά του βουλευτή είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να παραπεμφθεί ο κ. Μάρκου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Λυπάμαι και απολογούμαι γιατί έχασα την ψυχραιμία μου όταν με είπαν διαπλεκόμενο. Δεν προχώρησα σε απρεπείς εκφράσεις, οι χειρονομίες μου έδωσαν αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεση μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το επίμαχο επεισόδιο

Σημειώνεται πως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν πάρει το λόγο ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να είπε σε συνάδελφό του πως θα περίμενε να ακούσει τον Κεγκέρογλου «αλλά τα είπε ο Πλεύρης», σχολιάζοντας έτσι την ταύτιση των απόψεων της Χαριλάου Τρικούπη με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με βουλευτές που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, στον κ. Μάρκου απάντησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Μιλάς εσύ που είσαι χωμένος στη διαπλοκή; Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου», με τον Κωνσταντίνο Μάρκου να του απαντά: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοικτή… να!» κάνοντας και μια χυδαία χειρονομία.

Αμέσως η ένταση επεκτάθηκε σε όλη την αίθουσα, με τον γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιο Μπούρα να του ζητά να αποχωρήσει.

«Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε από την αίθουσα. Βγείτε από την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» ήταν η απάντηση του κ. Μπούρα, ο οποίος διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση έως ότου αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024