Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλαμπάμα : Δεκάδες κρούσματα κοροναϊού μετά από… θρησκευτική εκδήλωση

Αλαμπάμα : Δεκάδες κρούσματα κοροναϊού μετά από… θρησκευτική εκδήλωση

Εκτός από τα πάρτι των νέων, φαίνεται πως ο κίνδυνος για την περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού στις ΗΠΑ ελλοχεύει και στις εκκλησίες

Περισσότερα από 40 άτομα μολύνθηκαν με κοροναϊό αφού συμμετείχαν σε πολυήμερο φεστιβάλ αναβίωσης σε εκκλησία Βαπτιστών της βόρειας Αλαμπάμα, σύμφωνα με τον πάστορα του ποιμνίου.

«Το έχει κολλήσει όλη η εκκλησία – ή σχεδόν», δήλωσε ο Πάστορας Ντάριλ Ρος, της Ιεραποστολικής εκκλησίας Βαπτιστών του Γουόριορ Κρικ στην κομητεία Μάρσαλ, μιλώντας στο AI.com.

Ο πάστορας ανέφερε ότι το ποίμνιο, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, βγήκαν θετικοί στον κοροναϊό, μετά από μια σειρά θρησκευτικών λειτουργιών, στις οποίες έλαβε μέρος και επισκέπτης πάστορας, επί αρκετές ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρος σημείωσε ότι οι λειτουργίες σταμάτησαν την Παρασκευή, αφού ένα από τα μέλη του ποιμνίου διαγνώσθηκε με κοροναϊό. Το μέλος δεν είχε συμπτώματα, όμως υποβλήθηκε σε τεστ όταν πολλοί εκ των συναδέλφων του βγήκαν θετικοί στον ιό, σύμφωνα πάντα με τον πάστορα.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, δεκάδες ακόμη ασθένησαν, όπως λέει ο Ρος, προσθέτοντας: «Όπου κι αν κοιτάξω, βλέπω άρρωστα μέλη του ποιμνίου μου».

«Ξέραμε σε τι πηγαίναμε να μπλέξουμε. Ξέραμε τις πιθανότητες».

Ο Ρος σημειώνει ότι δύο από τα κρούσματα είναι σοβαρά, όμως μέχρι την Κυριακή κανείς δεν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί. Ωστόσο, πολλοί είχαν ανεβάσει πυρετό, βίωναν πονοκεφάλους και αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια των λειτουργιών τηρούνταν ορισμένοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ποιμνίου δεν συμμετείχε από φόβο για τον ιό. Εκείνοι που συμμετείχαν κάθονταν με τις οικογένειές τους. Οι μάσκες δεν ήταν υποχρεωτικές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Τους αφήσαμε να κάνουν ό,τι ήθελαν. Αν αισθάνονταν άνετα να ανταλλάξουν χειραψίες, μπορούσαν να το κάνουν. Αν όχι, δεν ήταν υποχρεωμένοι», κατέληξε ο πάστορας.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024