Αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας του ταχέος περιπολικού κατευθυνομένων βλημάτων «Καραθανάσης», το οποίο θα ενταχθεί στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας του ταχέος περιπολικού κατευθυνομένων βλημάτων «Καραθανάσης», το οποίο θα ενταχθεί στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το εν λόγω σκάφος, που είχε καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου στις αρχές Ιουλίου, αποδίδεται στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.

Η πυραυλάκατος (ΤΠΚ) Ρ-78 «Καραθανάσης» είναι η έκτη πυραυλάκατος Super Vita (τύπου «Ρουσσέν») που εντάσσεται στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πυραυλάκατοι τύπου «Ρουσσέν», εξοπλισμένες με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας και ταχύτητα που ξεπερνά τους 34 κόμβους, είναι σκάφη υψίστης επιχειρησιακής σημασίας για το Αιγαίο πέλαγος.

Η πυραυλάκατος με το διακριτικό P-78 θα φέρει το όνομα του ηρωικώς πεσόντος σαμιώτη υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων τη νύχτα της 30ής προς την 31η Ιανουαρίου 1996.

Υπενθυμίζουμε ότι τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr