Οι αποφάσεις δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ υπό τον τίτλο: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19»

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία των υπαίθριων και κυριακάτικων αγορών, αλλά και των εμποροπανηγύρεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Οι αποφάσεις δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ υπό τον τίτλο: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19».

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με όσα ορίζονται: οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον τριών μέτρων και το ενδιάμεσο πρέπει να μην έχει αντικείμενα. Επίσης, οι πωλητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, ενώ προβλέπεται περιορισμός όσον αφορά στην παρουσία των ατόμων.

Τα συγκεκριμένα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή κυρώσεων.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr