Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο : Καμία ανησυχία από το ατύχημα στον βουλγαρικό αγωγό - Διαβεβαιώσεις για επάρκεια

Φυσικό αέριο : Καμία ανησυχία από το ατύχημα στον βουλγαρικό αγωγό – Διαβεβαιώσεις για επάρκεια

Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς η τροφοδοσία στο σημείο εισόδου με τους Κήπους συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ υπάρχουν υψηλά αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα.

Καμία ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας δεν εγείρεται από ατύχημα που συνέβη στον βουλγαρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από τον οποίο εφοδιάζεται και η Ελλάδα, καθησυχάζει το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς η τροφοδοσία στο σημείο εισόδου με τους Κήπους συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ υπάρχουν υψηλά αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα, επισημαίνει και ο ΔΕΣΦΑ με αφορμή την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τον αγωγό μέσω Βουλγαρίας.

Τονίζει παράλληλα ότι κήρυξε σήμερα το πρωί Κατάσταση Συναγερμού 1 (Επίπεδο Έγκαιρης Προειδοποίησης).

Η ΡΑΕ, ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια εφοδιασμού αερίου, σε στενή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, ενώ υπάρχει επικοινωνία και με τις βουλγαρικές αρχές.

«Θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, εφόσον απαιτηθεί» αναφέρει το υπουργείο.

Έτοιμος για λήψη μέτρων

«Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης, ενώ έχει συσταθεί και σχετική Ομάδα Εργασίας. Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Χρήστες του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και τους ενημερώνει σχετικά, με στόχο να διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση τους στο δίκτυο.

» Ο ΔΕΣΦΑ τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και προδιαγραφές για τη διασφάλιση του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και είναι έτοιμος να λάβει μέτρα -αν καταστεί απαραίτητο- σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», τονίζει ο Διαχειριστής.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024