Ντελφίνο: «Το ΝΒΑ είναι σόου, το ευρωπαϊκό μπάσκετ σαν σκάκι»
Την άποψη του για τις διαφορές που έχει το ΝΒΑ από το ευρωπαϊκό μπάσκετ διατύπωσε ο Κάρλος Ντελφίνο, ενώ αναφέρθηκε και στους Γκρεκ Πόποβιτς και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Μία ιδιαίτερη σύγκριση ανάμεσα στο ΝΒΑ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έκανε ο Κάρλος Ντελφίνο.
Ο πρώην ΝΒΑερ (Πίστονς, Ράπτορς, Μπακς, Ρόκετς) κατέγραψε την άποψη του σχετικά με τις διαφορές που έχουν στον τρόπο παιχνιδιού η Ευρώπη με την Αμερική, ενώ αναφέρθηκε και στους Γκρεκ Πόποβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίνοντας ένα… πόντο σε έναν από τους δύο.
Αναλυτικά:
«Μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω ένα ολόκληρο ματς ΝΒΑ. Μόνο αν είναι τα playoffs. Πέρα από αυτά, μου φαίνεται μεγάλο σε διάρκεια, οι παίκτες απλά πηγαίνουν πάνω-κάτω και πολλές φορές χωρίς λόγο.
Πάντα το έλεγα, ακόμα και όταν ήμουν στο ΝΒΑ. Για μένα, το πιο αγνό μπάσκετ είναι σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων με τις Εθνικές ομάδες. Ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ή στα playoffs της Ευρωλίγκας.
Μου αρέσει περισσότερο να βλέπω μία ομάδα του Ομπράντοβιτς παρά του Πόποβιτς. Πάντα το έλεγα. Γιατί πολύ απλά, το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σαν σκάκι. Το ΝΒΑ είναι σόου. Το έζησα, το αγάπησα, είναι ένα όνειρο, αυτό είναι αλήθεια.
Αλλά το αθλητικό κομμάτι το σκοτώνει. Τα προβλήματα του παιχνιδιού σώζονται από άλλα πράγματα. Αν το πλεονέκτημα ήταν αθλητικό, θα γινόμασταν αθλητές και όχι παίκτες του μπάσκετ»
Παρόλο που έχει «πατήσει» τα 38 ο Ντελφίνο συνεχίζει να αγωνίζεται και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην Σκαβολίνι.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά