Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η Ολίβια ντε Χάβιλαντ του «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»

Πέθανε η Ολίβια ντε Χάβιλαντ του «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ ήταν η μόνη σταρ που ζούσε από το καστ του «Όσα παίρνει ο Άνεμος» το 1939, για το οποίο ήταν και υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ (Olivia de Havilland), μία από τις τελευταίες ηθοποιούς της περίφημης Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 104 ετών.

H καριέρα της διάρκησε για πάνω από 50 χρόνια, ενώ η ίδια έπαιξε σε πάνω από 50 ταινίες, ενώ ήταν η μόνη σταρ που ζούσε από το καστ του «Όσα παίρνει ο Άνεμος» το 1939, για το οποίο ήταν και υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο.

Πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στις ταινίες Κάπτεν Μπλαντ του 1935, Ρομπέν των δασών του 1938. Η αντιπαλότητα με την αδελφή της και πασίγνωστη ηθοποιό Τζόαν Φοντέιν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο χώρο του Χόλιγουντ για χρόνια.

Το βιογραφικό της

Η κατά κόσμον Olivia Mary de Havilland γεννήθηκε στο Τόκιο από Βρετανούς γονείς, τον δικηγόρο Ουόλτερ Ντε Χάβιλαντ και την ηθοποιό Λίλιαν Αυγούστα Ρουζ. Οι γονείς της χώρισαν όταν αυτή ήταν ακόμα τριών ετών και μετανάστευσε με τη μητέρα της και την αδελφή της Τζόαν στην Σαρατόγκα της Καλιφόρνια. Οι δυο αδελφές είχαν κακές σχέσεις από μικρές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποξένωσή τους από το 1975 κι έπειτα.

Στα 18 της η de Havilland, ακόμη φοιτήτρια στη δραματική σχολή επιλέχθηκε να ερμηνεύσει το ρόλο της Έρμια στο Όνειρο Θερινής Νυκτός του Σαίξπηρ που ανέβαινε εκείνη την περίοδο σ’ ένα θέατρο της Καλιφόρνια.

Την ίδια χρονιά η εταιρεία παραγωγής Warner Bros χρηματοδότησε τη μεταφορά του θεατρικού στη τηλεόραση και η de Havilland βρέθηκε να ερμηνεύει ξανά το ρόλο της Χέρνια, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ακολούθησε το συμβόλαιο με τη Warner Bros και μια σειρά ταινιών στις οποίες αποτέλεσε το κινηματογραφικό έτερον ήμισυ του Έρολ Φλιν.

Η αναγνώριση για τη de Havilland ήρθε το 1939, μετά τη συμμετοχή της στην ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ «Όσα παίρνει ο άνεμος», αλλά έχασε το όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου από τη συμπρωταγωνίστριά της Χάτι Μακ Ντάνιελ.

Η de Havilland δεν ήταν ευχαριστημένη με τον τρόπο που αξιοποιείτο από τη Warner Bros, όπως και η φίλη της Μπέτι Ντέιβις, που είχε προσπαθήσει να σπάσει χωρίς επιτυχία το συμβόλαιό της το 1937. Το 1943 η de Havilland οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη Warner Bros και κατάφερε να αποδεσμευτεί από τους όρους του συμβολαίου της, μετά από μία μακρά σειρά επιτυχημένων ταινιών.

Ήταν γνωστή και αγαπητή για την ειλικρίνειά της και την γεμάτη ζωντάνια ενσάρκωση των ρόλων που αναλάμβανε. Σπάνια αποφάσιζε να ερμηνεύσει ρόλους κακών ηρωίδων αν και θεωρείτο κορυφαία και σε αυτό.

Κοιτάζοντας πίσω την μακρά καριέρα της, η de Havilland είχε δηλώσει στον Independent ότι ένιωθε πως είχε ζήσει μια πλήρη ζωή. «Δεν νιώθω χαρούμενη, ούτε ικανοποιημένη αλλά κάτι άλλο. Ευγνωμονώ που έζησα και έκανα τόσα πολλά πράγματα που ήθελα, και τα οποία είχαν νόημα για άλλους ανθρώπους».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024