Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός με 3+1 «κλειδιά»

Ανασχηματισμός με 3+1 «κλειδιά»

Με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό πακέτο: Αναδιάταξη δομών και προσώπων άμεσα, για να ακολουθήσουν ο Αύγουστος της προσαρμογής και έπειτα ο «σκληρός» Σεπτέμβριος με το διπλό στοίχημα της συγκράτησης της ύφεσης τον χειμώνα και της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας

Νέες κυβερνητικές δομές με «ομάδες κρούσης», αναπληρωτές υπουργούς, αναβαθμίσεις υφυπουργών ή και γενικών γραμματέων και περισσότερες γυναίκες, χωρίς να αποκλείονται απομακρύνσεις – καραμπόλες σε υπουργικούς θώκους περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του πρώτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι στοχευμένες αλλαγές που επιφυλάσσει ο Πρωθυπουργός παραμένουν, πιθανότατα όμως όχι για πολύ ακόμα, στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι – «βαθμολόγιο» των κυβερνητικών στελεχών. Μένει να φανεί το εύρος της προαναγγελθείσας «αναδιανομής αρμοδιοτήτων»», δηλαδή ποιες σκέψεις του θα κάνει πράξη, όταν ο ίδιος πατήσει το κουμπί του ανασχηματισμού.

Το σίγουρο είναι ότι μετά και τη συμφωνία για το ευρωπακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης με τη δέσμευση προς το εσωτερικό (εις διπλούν, αρχικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και έπειτα από το βελγικό έδαφος) ότι «δεν θα ξοδέψουμε με την ανεμελιά του νεόπλουτου», η κυβέρνηση εισέρχεται στη ζώνη του «νεκρού» – πολιτικά – χρόνου. Εκεί όπου οι εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού τοποθετούν εδώ και καιρό τον ανασχηματισμό.

  • Πως τα ελληνοτουρκικά επηρεάζουν τον ανασχηματισμό
  • Ποια υπουργεία θα κοπούν στα δύο
  • Ποιος θα χειρίζεται το πρότζεκτ «μεταρρυθμίσεις»

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορεί

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024