Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεομπαιχτικό καταφύγιο του Ερντογάν στον Αλλάχ!

Θεομπαιχτικό καταφύγιο του Ερντογάν στον Αλλάχ!

Η ιεροσυλία αυτή στην Αγία Σοφία θα έχει σύντομο τέλος που θα συμπέσει, με την επικείμενη εκλογική συντριβή του Ερντογάν

Όσες φορές η χωλαίνουσα από κοινωνικά έργα πολιτική το ρίχνει στον θρησκευτικό της εξαγνισμό, αλλά τόσο η προσπάθεια αυτή, για αποπροσανατολισμό των πολιτών, ενεργεί ως αυτοκτονική, ως αυτεπίστροφη βολή (μπούμερανγκ) για τους θεομπαίκτες ηγέτες.

Έχουμε αμέτρητα παραδείγματα επίκλησης του Αλάχ, από τον Ερντογάν, για την κατάπνιξη στο αίμα των Κούρδων πατριωτών, γιατί όχι και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, με την κατ’ εξακολούθησιν βλακώδη καταπολέμηση της πανδημίας, με τις κολόνιες των τούρκων μπαρμπέρηδων, γιατί όχι και με κομπογιαννίτικα σκορδοκαταπλάσματα και πολτούς κρεμμυδιών.

Όμως, όσο η πολιτική γελοιοποιεί το ρόλο της θρησκείας, άλλο τόσο και οι εξαπατώμενοι πολίτες αποστρέφονται τους θεομπαίχτες πολιτικούς. Μάλιστα, σε μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της τουρκικής κοινής γνώμης, ένα σεβαστό ποσοστό τούρκων πολιτών της τάξης του 44% διατυπώνει τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη από τον Ερντογάν πολιτική. Το ίδιο αυτό ποσοστό πολιτών κατακρίνει τον Ερντογάν για την αναβίωση των μεσαιωνικών μεθόδων πολιτικής…αφύπνισής τους με τα καμώματα μουεζίνηδων και ιμάμηδων επιστρατευμένων στην καλλιέργεια της θρησκοληψίας, αντί της πολιτικής αγωγής.

Κατά συνέπειαν, η επιστράτευση ενός αμφίβολης σοβαρότητας ποσοστού μωαμεθανών φονταμεταλιστών ιερωμένων, για την ιερόσυλη και καταγέλαστη επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως μαχαλά-τζαμί, όλο λοιπόν αυτό το αξιοθρήνητο Ερντογανικό σώου με τα υφασμάτινα παραπετάσματα «μπερντέδες» στα αριστουργήματα των βυζαντινών ψηφιδωτών ηλικίας 1500 ετών, δεν σημαίνει παρά την κορύφωση της σχιζοφρενικής εκτροπής του ψευδοχαλίφη της Άγκυρας.

Η αυτοκατάρρευση ενός καθεστώτος

Προσωπικά φρονώ, ότι η ιεροσυλία αυτή θα έχει σύντομο τέλος που θα συμπέσει, με την επικείμενη εκλογική συντριβή του Ερντογάν. Δεν αποκλείεται όμως μικρο-μεσοπρόθεσμα και η σταδιακή αυτοστράτευση των περισσότερων χωρών-μελών της ΕΕ, σε μια κοινή και με αποτελεσματικές πολιτικο-οικονομικές κυρώσεις, κατά της Ερντογανικής Τουρκίας.

Δεν φτάνω βεβαίως έως το σημείο να επικαλεστώ μια νέα ναυμαχία του Ναυαρίνου, ως τελειωτικό χτύπημα, κατά του αλλόφρονος μικρομεσαιωνικού νεο-οθωμανισμού, που ευρίσκει αντίθετη την Κοινή Γνώμη κυρίως στους αστικούς πληθυσμούς της Τουρκίας.

Είναι όμως βέβαιο, ότι η ΕΕ έχει ήδη συμπήξει τον πρώτο πυρήνα για την εξουδετέρωσή του αλά Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα πειρατικού-πλιατσικολογικού ρόλου του Ερντογάν. Αυτός όμως ο πυρήνας είναι αρκετός να λειτουργήσει και ως συνδετικός αντιπειρατικός κρίκος, κατά του απρόβλεπτου νεοδικτάτορα και ταραξία της ανατολικής Μεσογείου.

———————

Υ.Γ.: Τα τελευταία αυτά 24ωρα, παρακολουθώ την τηλεοπτική κάλυψη των γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη. Και τελείως φιλικά θα είχα να συστήσω, σε ορισμένους μονίμους ανταποκριτές και των δύο φύλων, να μη παρασύρονται από τις φερτές «λαοθάλασσες» του ψευδοχαλίφη. Και μάλιστα να μιλάνε, για … πραγμάτωση ονείρων και «οραμάτων» του Ερντογάν, με τη μετατροπή του μνημείου της Αγιά Σοφιάς σε μαχαλά τζαμί. Διότι όλη αυτή η γελοία εκστρατεία του Ερντογάν, δεν αποτελεί παρά το προοίμιο για την αυτοκατάρρευση ενός ετοιμόρροπου και λυτρωτικού, για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό καθεστώτος…

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024