Η πρακτικότερη εκδοχή της νέας C-Class εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δίνοντας λίγα παραπάνω στοιχεία για τη νέα γενιά του δημοφιλέστερου διαχρονικά μοντέλου της Mercedes-Benz το οποίο από το 2021 θα υποδεχτεί μια ακόμα νέα γενιά.

Φωτογραφίες: Automedia

Όπως ισχύει για κάθε νέα γενιά της C-Class, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, η Mercedes-Benz θα ακολουθήσει μια εξελικτική τακτική σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση και μια επαναστατική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την τεχνολογία τόσο σε επίπεδο κινητήρων όσο και σε συστήματα υποβοήθησης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, η νέα C-Class θα υιοθετήσει ανάλογες αισθητικές αναβαθμίσεις με την επικείμενη S-Class, ενσωματώνοντας αναλόγως λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, μια νέα γρίλια και ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα.

Οι πιο δραστικές αλλαγές ωστόσο θα συντελεστούν στο εσωτερικό της με κυρίαρχη την προσθήκη της νέας, δεύτερης γενιάς του ευφυούς συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX το οποίο θα αποτελείται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κάθετου προσανατολισμού, μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment, αμφότερα επωφελούμενα από νέες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων σύστημα πλόηγησης επαυξημένης πραγματικότητας και σύστημα ελέγχου με νεύματα.

Η νέα γενιά της C-Class, ανεξαρτήτως παραλλαγής αμαξώματος θα έχει ως αφετηρία μια βελτιωμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MRA η οποία αναμένεται να της εξασφαλίσει ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο προς όφελος της άνεσης αλλά και πρόσβαση στις νεότερες τεχνολογίες που έχουν προκύψει στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας.

Έτσι, η νέα γενιά της C-Class αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε νέους εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις που θα βρίσκονται κοντά στην κορυφή της πυραμίδας ενώ στη βάση της γκάμας, θα βρεθούν τετρακύλινδροι κινητήρες επικουρούμενοι από σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία plug-in υβριδικών εκδόσεων που θα συνδυάζουν γενναιόδωρες επιδόσεις με βελτιστοποιημένη αποδοτικότητα και αναμένεται να πάρουν θέση στην κορυφή της γκάμας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία περίπου 80 χλμ.

Σημαντικές προδιαγράφονται οι αναβαθμίσεις και σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης καθώς η νέα C-Class θα διαθέτει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 το οποίο, θα μπορεί να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμων, σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr