Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι εξασφαλίζει αυτόματα ευρωπαϊκό όμιλο ο Ολυμπιακός

Έτσι εξασφαλίζει αυτόματα ευρωπαϊκό όμιλο ο Ολυμπιακός

Υπάρχει ένα ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ξεκινήσει από τα πλέι-οφ του Champions League της νέας χρονιάς. Δηλαδή, να αποφύγει έναν προκριματικό γύρο και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει από την έναρξη της σεζόν τουλάχιστον τον όμιλο του Europa League

Έχουμε 23 Ιουλίου και ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η σεζόν που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και 2 μήνες περίπου.

Η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Με τον Ολυμπιακό, ένα χρόνο ακριβώς μετά το εναρκτήριο παιχνίδι του στη σεζόν, να βρίσκεται ακόμη εντός Ευρώπης και να διεκδικεί είσοδο στο Final 8 του Europa League.

Ήταν 23 Ιουλίου 2019 όταν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στο πρώτο παιχνίδι μιας εκπληκτικής σεζόν, η οποία συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (ο οποίος δεν ξέρουμε καν αν θα γίνει ποτέ) και τη διεκδίκηση μίας θέσης στις 8 καλύτερες ομάδες του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έχει στις 6 Αυγούστου (22:00) τον αγώνα της χρονιάς με τη Γουλβς στο «Μολινό».

Μετά το 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αουτσάιντερ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ονειρεύονται.

Φέτος οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν υψηλά εμπόδια και σε αντίξοες συνθήκες.

Συνεπώς, μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη μια φορά.

Πέρα από τη «μάχη» με τους Άγγλους, υπάρχει και η επόμενη χρονιά.

Αυτή για τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της Super League και το διήμερο 15-16 του μηνός με το πρώτο ευρωπαϊκό ματς.

Τότε θα διεξαχθεί ο 3ος προκριματικός γύρος του Champions League.

Από εκεί αναμένεται να εκκινήσει ο Ολυμπιακός, με στόχο να προκριθεί για δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Υπάρχει ένα σενάριο πάντως, το οποίο ενδέχεται (θεωρητικά πάντα) να διευκολύνει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια κατάκτησης αυτού του σημαντικού στόχου.

Το ρεαλιστικό αυτό σενάριο επιτρέπει στον Ολυμπιακό να αποφύγει ένα γύρο στο UCL, με τους «ερυθρόλευκους» να εξασφαλίζουν έτσι ευρωπαϊκό όμιλο.

Πώς θα γίνει αυτό;

Αν και εφόσον μία εκ των Λιόν ή Νάπολι προκριθεί φέτος στο Final 8 του Champions League.

Από τη μία οι Γάλλοι έχουν νικήσει στο πρώτο ματς των «16» με 1-0 τη Γιουβέντους και από την άλλη οι «παρτενοπέι» είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 1-1 εντός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αν μία από τις Λιόν ή Νάπολι τα καταφέρει, τότε ο Ολυμπιακός θα βγει αρκετά κερδισμένος.

Διότι θα ξεκινήσει κατευθείαν από τα πλέι-οφ του Champions League και με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί να αποκλείσει μόλις έναν αντίπαλο για να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ενώ αν δεν τα καταφέρει, θα έχει εξασφαλισμένους τους ομίλους του Europa League.

Αν Λιόν και Νάπολι αποκλειστούν, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του UCL, καθώς οι άλλες 8 ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Αταλάντα, Λιψία, Παρί Σεν Ζερμέν και Ατλέτικο Μαδρίτης) έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους από τα πρωταθλήματά τους.

Όσον αφορά το καλεντάρι, ο 3ος προκριματικός γύρος του Champions League θα διεξαχθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου (μονός αγώνας, η έδρα θα βγει στην κλήρωση), ενώ τα πλέι-οφ θα γίνουν στις 22/23 και 29/30 του μηνός (διπλά ματς).

Οι κληρώσεις θα λάβουν χώρα στις 31 Αυγούστου (3ος γύρος) και 1η Σεπτεμβρίου (πλέι-οφ).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ισχυρός στις κληρώσεις.

Σε όλους τους γύρους.

Και στον 3ο προκριματικό και στα πλέι-οφ, καθώς οι 43.000 βαθμοί που διαθέτει αυτήν τη στιγμή είναι μια πολύ καλή συγκομιδή.

Βέβαια, μην ξεχνάμε το ιδανικό. Το ονειρικό σενάριο.

Ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Europa League και να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League 2020-21. Αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024