Διευρύνονται οι δαπάνες για τις οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν τα νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους

Σε «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μετονομάζεται το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό τη διεύρυνση των δαπανών για τις οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν τα νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους.

Το νέο πρόγραμμα πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του φθινοπώρου, χωρίς να αποκλείεται να βγει στον αέρα ακόμη και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο προϋπολογισμός του δεν έχει ακόμη κλειδώσει. Οι πληροφορίες λένε ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 350 με 500 εκατ. ευρώ και το οριστικό ύψος θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε συνδυασμό ενδεχομένως και με κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς περιγράφει τη νέα αρχιτεκτονική της δράσης χρηματοδότησης των κατοικιών: «Με το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ενισχύονται παρεμβάσεις που στοχεύουν τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών, περιλαμβάνοντας νέα κίνητρα που αφορούν την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (π.χ. φωτοβολταϊκά στις στέγες), υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας. Η νέα αρχιτεκτονική του προγράμματος σηματοδοτείται και από την αλλαγή του τίτλου. Σε αυτόν τον τομέα υπάρχει και – στοχεύουμε να ενισχυθεί – η ελληνική και ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα».

  • Ποιες αλλαγές περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα
  • Ποιες παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται
  • Ποια είναι τα κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr