Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Εκατοντάδες κρούσματα κοροναϊού σε φυλακή

ΗΠΑ : Εκατοντάδες κρούσματα κοροναϊού σε φυλακή

Πριν από τρεις εβδομάδες είχαν καταγραφεί μόλις τρία κρούσματα κοροναϊού, ενώ τώρα ξεπέρασαν τα 500, με τους υπεύθυνους να ανησυχούν.

Έντονη είναι η ανησυχία των υπευθύνων μιας ειδικής ομοσπονδιακής φυλακής στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στις κρατούμενες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υπηρεσία των φυλακών, πριν από τρεις εβδομάδες είχαν εντοπίστηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό στο Federal Medical Center-Carswell στο Φορτ Γουόρθ, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας.

Ωστόσο, την Τρίτη ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού έφτασε στα 510, την ώρα που η μεγαλύτερη πολιτεία του αμερικανικού νότου έχει μετατραπεί σε μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην εγκατάσταση, στην οποία κρατούνται συνολικά 1.357 γυναίκες, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19: ο πρώτος τον Απρίλιο και ο δεύτερος στις 13 Ιουλίου.

«Όπως συμβαίνει με κάθε είδους κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αξιολογούμε προσεκτικά πώς να διασφαλίσουμε καλύτερα την ασφάλεια του προσωπικού, των κρατουμένων και του κοινού» ανέφερε η διοίκηση του καταστήματος κράτησης, ωστόσο αρκετές κρατούμενες στο Carswell υποστήριξαν μιλώντας σε τοπικά μέσα πως η εγκατάσταση δεν είχε επαρκή απολυμαντικά ή προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ και τα κελιά του δεν καθαρίζονται σωστά έπειτα από κάποιο θετικό κρούσμα.

«Αισθανόμαστε βασικά εγκαταλειμμένοι», υποστήριξε μια κρατούμενη.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024