ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς
Δριμεία κριτική για τη στάση που κρατά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δριμεία κριτική για τη στάση που κρατά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής καιτην απόφαση του πρωθυπουργού να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία την Πέμπτη, από την πλατεία Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, «παρά το νοσηρό και διχαστικό πολιτικό κλίμα που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά, με σχέδιο και με τη βοήθεια παρακρατικών μηχανισμών, ενορχηστρώνει, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».
Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαλλάσσεται της υποχρέωσής του να ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις και την ένταση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο». «Εκτός εάν θεωρεί ότι αρκεί ως ενημέρωση των βουλευτών η απίστευτη αποστροφή του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, ότι «αιφνιδιάσαμε την Τουρκία!»» προσθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αφού επί μήνες αρνείται τη χάραξη εθνικής στρατηγικής με τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, απαξιώνει την Εθνική Αντιπροσωπεία αρνούμενος να την ενημερώσει, απαξιώνει ακόμη και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, καθώς δεν συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε, υπό τη πίεση της παρέμβασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, να ανακοινώσει πως θα ενημερώσει αύριο Πέμπτη τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442