Πρόκειται για ένα αφήγημα «ενηλικίωσης»: της ενηλικίωσης ενός αγοριού παράξενου, διαφορετικού, που μεγαλώνει όχι όπως τα άλλα παιδιά, στο χωριό, αλλά στο λημέρι άγριων θηρίων.

Κάθε Κυριακή με το Βήμα της Κυριακής

Αξεπέραστοι συγγραφείς, που έχουν τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ

Ράντγιαρντ Κίπλινγκ – Ο Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας

Λουίτζι Πιραντέλλο – Χάος

Γκράτσια Ντελέντα – Καλαμιές στον άνεμο

Αυτή την εβδομάδα

Ράντγιαρντ Κίπλινγκ
Ο Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας
Από τα πιο πολυδιαβασµένα µυθιστορήµατα όλων των εποχών, το «Βιβλίο της Ζούγκλας» µάς µιλάει για την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας και την ανάγκη να ανήκει κάποιος σε µια οµάδα και µια κοινότητα.

Πρόκειται για ένα αφήγημα «ενηλικίωσης»: της ενηλικίωσης ενός αγοριού παράξενου, διαφορετικού, που μεγαλώνει όχι όπως τα άλλα παιδιά, στο χωριό, αλλά στο λημέρι άγριων θηρίων.

Το «Βιβλίο της Ζούγκλας» είναι η ίδια η ιστορία της παιδικής ηλικίας, εφόσον πρόκειται για μια γλαφυρή μεταφορά όσων διαδραματίζονται στη ζωή ενός παιδιού στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει έναν κόσμο αφιλόξενο, με αμέτρητες αντιξοότητες και δοκιμασίες.

H μεγάλη αγγλική λογοτεχνία έχει δώσει ένα ανεπανάληπτο αριστούργημα: τα δύο βιβλία της ζούγκλας του Kίπλινγκ. Δύο συλλογές με μικρά πεζογραφήματα από τον κόσμο των ζώων και τις σχέσεις τους με τον άνθρωπο. O Mόγλης ζει μαζί τους, ταυτίζεται με τη ζωή τους. Oι φίλοι του, κάθε είδους ζώο, τον αγαπούν, τον μεγαλώνουν, του μαθαίνουν τα μυστικά του κόσμου τους. Και όλα αυτά με περιγραφές της άγριας και τόσο φιλικής φύσης.

O Mόγλης δίκαια έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες που ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός βιβλίου. Oι περιπέτειές του διαβάζονται άπληστα από μικρούς και μεγάλους. O κινηματογράφος και η τηλεόραση τον έκαναν δικό τους. Το βιβλίο φέρνει κοντά την ομορφιά της φυσικής ζωής, τα αγνά αισθήματα των ζώων που, όποιος το καταλάβει, θα θυμηθεί πως μοιάζουν πολύ με των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr