Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στη Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε ο αντιναύαρχος ε.α. και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, κ. Βασίλης Μαρτζούκος, αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και το τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα.

«Καλώς παραμένουμε σε επιφυλακή, γιατί η παράνομη NAVTEX που εξήγγειλε η Τουρκία είναι σε ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου. Μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Είμαστε σε ένα αυξημένο επίπεδο έντασης και η κρίση θα αρχίσει αν εισέλθει το πλοίο ερευνών σε περιοχή μας. Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δε θα κάνει πίσω, και θα το πραγματοποιήσει αυτό», σημείωσε ο κ. Μαρτζούκος.

«Ο Ερντογάν έχει ήδη αξιολογήσει το διεθνή παράγοντα και είδε ότι αντιδρά χαλαρά. Και η δική μας αποτροπή φαίνεται να έχει αδυναμίες. Τώρα που είμαστε σε ένταση πρέπει να δούμε αν θα εξελιχθεί σε κρίση που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε. Αν εξαγγείλουμε ενέργειες που δεν θα κάνουμε, αυτό θα μας εκθέσει και θα έχουμε και απώλειες. Πρέπει να σκεφτούμε τη στρατηγική μας και μετά να εναρμονιστούν όλα τα μέσα μας προς την ίδια κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Αν οι έρευνες γίνουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι πάλι παραβίαση κυριαρχίας. Ο Ερντογάν υλοποιεί τη στρατηγική του περί ζωτικού χώρου, ανεβάζει το επίπεδο των προκλήσεων θέλοντας να μας κάνει να αντιδράσουμε πρώτοι δυναμικά, ώστε να απαντήσει», κατέληξε ο κ. Μαρτζούκος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr