
Ανοικτοί θα παραμείνουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο
Τη δυνατότητα να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ελληνικής επικράτειας, μαζί με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για την περίσταση σε αρκετούς από αυτούς, θα έχουν κι εφέτος τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτες.
Τη δυνατότητα να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ελληνικής επικράτειας, μαζί με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρκετούς από αυτούς, θα έχουν κι εφέτος τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτες.
Οι πύλες 77 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτές το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ενώ 37 από αυτούς θα προσφέρουν, εντελώς δωρεάν, μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις αλλά και αστροπαρατήρηση.
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου εκτός από μία εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου. Συνδυάζεται, μάλιστα, με την επέτειο συμπλήρωσης 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας μέσω της αφίσας της ως θέμα της οποίας επιλέχθηκε ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.
Με μέτρα ασφαλείας
Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις και οι επισκέψεις του κοινού θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κοροναϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.
Να θυμίσουμε, επίσης πως τις εκδηλώσεις της περσινής αυγουστιάτικης πανσελήνου παρακολούθησαν περισσότερα από 60.000 άτομα.
- Οδηγός επιβίωσης για εξωδικαστικό: Πώς να ρυθμίσετε χρέη από €5.000
- Η Gen Z τελικά πίνει – Απλώς άργησε να… φτάσει στο μπαρ
- Γεμάτο… διάσημους το MetLife Stadium για τον τελικό του Μουντιάλ – Στο γήπεδο και ο Τραμπ (pic, vids)
- Ισπανία – Αργεντινή: Το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ 2026 σε συλλεκτική βαλίτσα! (vid)
- Μαύρη Θάλασσα: Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους – Πέντε νεκροί
- Τεχνολογία: Πώς οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να γίνουν όπλα στα χέρια των κακοποιητών



