Το στούντιο αρχιτεκτονικής  Weber Arquitectos χρησιμοποίησε γκρίζα ηφαιστειακή πέτρα για να κατασκευάσει πέντε καμπίνες σε  δασική έκταση στο Valle de Bravo στο Μεξικό.

Το San Simon Cabins είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει πέντε μεμονωμένες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων ξενώνων, ενός κύριου σπιτιού και ενός κτηρίου αναψυχής σε μια δασώδη τοποθεσία στη γραφική περιοχή Valle de Bravo, που βρίσκεται δυτικά της Πόλης του Μεξικού.

Το Weber Arquitectos διαχώρισε το σχέδιο σε διάφορες κατασκευές, καθώς η κατασκευή ενός σπιτιού στη γη θα απαιτούσε την κοπή των δέντρων.

Αυτοί οι μεμονωμένοι όγκοι στον χώρο των 5.000 τετραγωνικών μέτρων προορίζονται να συνδυάσουν την αρχιτεκτονική και το τοπίο μαζί.

View this post on Instagram

Casa H, 2018 📷 @lgmstudio 🌱 @aldabajardines El proyecto de esta casa se ubica dentro de una colonia habitacional en los suburbios de la ciudad. El terreno goza de vistas generosas a una gran cañada detrás de la cual se aprecia la silueta de la Ciudad de México. . La vegetación del amplio jardín con su árbol majestuoso contrasta con la paleta vegetal de sus tres patios y azotea verde, generando un diálogo entre interior y exterior, haciéndola parte importante de la arquitectura. . 🏅2do lugar @premiofirenzeentremuros Interiorismo residencial 2019 @firenze_revestimientos @entremuros @reforma #Arquitectura #Architecture #Architektur #Patio #Design #Diseño #Inspiracion #Inspiration #Mexico #MexicoCity #CiudadDeMexico #Garden #Jardin #WeberArquitectos

A post shared by Weber Arquitectos (@weberarquitectos) on

«Αντί για ένα μεγάλο έργο που απαιτούσε την κοπή πολλών δέντρων, οι διαφορετικές καμπίνες κινούνται μεταξύ των κενών που υπάρχουν φυσικά μεταξύ των δέντρων, ενσωματώνοντάς τα επίσης στην αρχιτεκτονική ανά πάσα στιγμή», αναφέρει το στούντιο αρχιτεκτονικής μιλώντας για το έργο του.

Η κύρια κατοικία και η καμπίνα για κοινωνικοποίηση είναι ορθογώνιες σε κάτοψη και κατασκευάζονται με γκρίζα ηφαιστειακή πέτρα.

Παράθυρα διαφόρων μεγεθών είναι διάσπαρτα σε όλες τις προσόψεις τους και μπροστά με οθόνες πλέγματος από ξύλο.

Μία από τις καμπίνες είναι μια διπλή μονάδα με ένα υπνοδωμάτιο που είναι «τοίχο-τοίχο» και στις δύο πλευρές με το κοινόχρηστο μπάνιο στο κέντρο του κτηρίου, ενώ οι άλλες δύο είναι αυτόνομες κατασκευές με ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο το καθένα ξεχωριστά.

Μια σκεπαστή βεράντα βρίσκεται κάτω από την οροφή στο μπροστινό μέρος κάθε καμπίνας επισκεπτών. Άλλα κουβούκλια προεξέχουν για να καλύψουν επιπλέον εξωτερικούς χώρους.

Στο κέντρο των καλυμμάτων του αίθριου, στην κύρια καμπίνα και στο κτήριο αναψυχής, το στούντιο έχει δημιουργήσει ένα στρογγυλό άνοιγμα αρκετά μεγάλο για να χωρέσει έναν κορμό δέντρου.

Μέσα στις καμπίνες οι σκοτεινές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται εξωτερικά, συνεχίζονται με παρόμοια υλικά και έπιπλα σκούρου χρώματος.

«Η χρωματική παλέτα γενικά είναι σοβαρή και ισχυρή: γκρι σε προσόψεις και εσωτερικούς χώρους, καθώς και φωτιστικά μπάνιου και μαύρα φωτιστικά», προσέθεσε το στούντιο.

Στην κύρια καμπίνα τα δάπεδα είναι καλυμμένα με ηφαιστειακή πέτρα και ξύλο από ξύλο πεύκου.

Η ανοιχτή κουζίνα βλέπει στο σαλόνι επιπλωμένο με γκρι καναπέ και ξύλινη μονάδα αποθήκευσης που περιλαμβάνει κουτιά και ράφια συνδεδεμένα με λεπτές μεταλλικές ράβδους.

‘Ενας χώρος συγκέντρωσης με υλικό κατασκευής το ξύλο, βρίσκεται στην κουζίνα, όπου τα γκρι ντουλάπια ταιριάζουν με την ηφαιστειακή πέτρα που χρησιμοποιείται για να σχηματίσει το backsplash.

Στην καμπίνα αναψυχής, οι μεγάλες γυάλινες πόρτες μπροστά από τον κύριο χώρο του καθιστικού ανοίγουν σε ένα «βυθισμένο» εξωτερικό αίθριο.

View this post on Instagram

Casa H, 2018 📷 @lgmstudio El proyecto de esta casa se ubica dentro de una colonia habitacional en los suburbios de la ciudad. El terreno goza de vistas generosas a una gran cañada detrás de la cual se aprecia la silueta de la Ciudad de México. El diseño interior fue parte integral del proyecto. La pieza central de la sala-comedor son el librero y la chimenea, cuyos objetos iluminados aportan un ambiente acogedor y le dan serenidad a la casa, combinando modelos originales de los años 20s-60s con diseños actuales. . 🏅2do lugar @premiofirenzeentremuros Interiorismo residencial 2019 @firenze_revestimientos @entremuros @reforma #arquitectura #archperspective #arquitecturaenmexico #DiseñoDeInteriores #lightingefects #lightingdesign #bauhaus #bauhausdesign #casahabitacion #arquitecturaenmexico #diseñoenmexico #residentialdesign #Interiorismo #interiorismoresidencial #interiordesign #comedor #woodenspace #designinspo #designinspiration #WeberArquitectos #Architecture #DiseñoDeInteriores #Architektur #InnenDesign #InteriorDesign #Diningroom#tooyofficial

A post shared by Weber Arquitectos (@weberarquitectos) on

Πηγή: dezeen.com

Γράψτε το σχόλιό σας