Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες Βασιλειάδη : «Με στήσανε» χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές - Ο Τόσκας τα ήξερε όλα

Καταγγελίες Βασιλειάδη : «Με στήσανε» χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές – Ο Τόσκας τα ήξερε όλα

Στα όσα -απίστευτα- ακούγονται στη συνομιλία του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου σχετικά με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιο, αναφέρθηκε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης

Στα όσα -απίστευτα- ακούγονται στη συνομιλία του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου σχετικά με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιο, αναφέρθηκε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης.

Ουσιαστικά ο κ. Βασιλειάδη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο της «Καθημερινής» τονίζοντας πως «στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Βασιλειάδης είπε πως «πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του», καρφώνοντας ουσιαστικά τον  τότε αρχηγό Βασίλη Καπέλιο για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη. «Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση της φωτιάς στη Μάνη, ανέφερε: «Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».

Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι πλέον νιώθει «ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».

Καπέλιος: «Δεν άφησα Κύθηρα και Μάνη να καούν» – Μηνύει τον Ματθαιόπουλο

Νωρίτερα, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος, είχε σπεύσει να διαψεύσει όλα όσα ακούγονται στο ηχητικό, γύρω από το όνομά του, αναφορικά με τις φωτιές του 2017 στη Μάνη και τα Κύθηρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπέλιος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα ακούγονται στο ηχητικό της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με τα οποία ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ισχυρίζεται ότι ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και νυν αντιπεριφερειάρχης στην Πελοπόννησο άφησε τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στον τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασιλειάδη.

Ο Βασίλης Καπέλιος όχι μόνον αρνείται πως δεν έστειλε πυροσβεστικά, αλλά δηλώνει πως θα απαντήσει δικαστικά, κινούμενος εναντίον του Βασίλη Ματθαιόπουλου. Μάλιστα, μιλώντας στο Open, είπε εκτίμησε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος διατύπωσε αυτόν τον ισχυρισμό προκειμένου να ενισχύσει την πίεση που ασκούσε στον πραγματογνώμονα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχουν στο ημερολόγιο του συντονιστικού κέντρου καταγεγραμμένα τα γεγονότα, όπου φαίνεται πόσα εναέρια μέσα είχε τότε στη διάθεσή της η Πυροσβεστική για να σβήσει αυτές τις δύο μεγάλες πυρκαγιές.

Τόνισε, μάλιστα, πως τότε είχε στη διάθεσή του μόνο τρία αεροπλάνα βαρέος τύπου, καθώς τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024