Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία προκύπτουν, σχετικά με την απόπειρα να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τη διαχείριση της πυρκαγιάς. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, o Δημήτρης Λιότσιος δεχόταν πιέσεις να μη συνεργαστεί με άλλον πραγματογνώμονα, με το επιχείρημα ότι θα διαρρεύσει υλικό του πορίσματος.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGA στους καυτούς διαλόγους μεταξύ του τότε αρχηγού του Π. Σ Ματθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Λιότσιου ανάμεσα στις υπόλοιπες πιέσεις που ακούγονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες φαίνεται ο τότε αρχηγός να συστήνει στον βαθμολογικά κατώτερο του να μην συνεργαστεί με άλλο πραγματογνώμονα.

  • ΑΡΧΗΓΟΣ: Τα κινητά καταγράφονται, μη συνεργάζεσαι με Αχιλλέα Κακαράντζα
  • ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποιος… είσαι καλά παιδί μου –
  • ΑΡΧΗΓΟΣ: Αν διέρρευσε το βίντεο που έπαιξε στην τηλεόραση ξέρουμε από που διέρρευσε.
  • ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι από πού…;
  • ΑΡΧΗΓΟΣ: Ξέρουμε
  • ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε να έρθει να αποδείξει ότι έχει διαρρεύσει το οτιδήποτε.
  • ΑΡΧΗΓΟΣ: Από πού βγήκε;
  • ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καταρχάς να σου πω κάτι για αυτό που λες; Καταρχάς το βίντεο έκανε λάθος η ΔΑΕΕ που δε το πήρε να το κατάσχει.

«Δεν τέθηκε υπόψιν μου κανένα βίντεο για να μπορέσει να διαρρεύσει από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού που με διόρισε. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο και αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε να είναι όχι αρχηγός αλλά ούτε καν να ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα», αναφέρει από την πλευρά του ο ειδικός πραγματογνώμονας, Αχιλλέας Κακαράντζας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η έρευνα των δικαστικών αρχών αναμένεται να ρίξει φως στις ενδεχόμενες ευθύνες του Πυροσβεστικού Σώματος που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr