Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για έγκλημα συγκάλυψης των αιτιών και των υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για έγκλημα συγκάλυψης των αιτιών και των υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι.

Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο σχόλιο της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ευθύνη για την εθνική τραγωδία» ενώ το κυβερνητικό κόμμα αναρωτιέται και γιατί η Όλγα Γεροβασίλη δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του  πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλου;

Ωστόσο, η κυρία Γεροβασίλη είχε ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον των  δύο φερομένων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία, αλλά και εναντίον της εφημερίδας «Καθημερινή», με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κυβέρνηση να ενημερώνεται καλύτερα και να μην εκτίθεται.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο «βασικό ερώτημα […] γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά;»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν περιμέναμε τη ΝΔ να μας υποδείξει αν και ποιον θα μηνύσει η κ. Γεροβασίλη. Περιμέναμε ωστόσο να διαβάζει τουλάχιστον τις μηνύσεις που καταθέτουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν βγάλει ανακοινώσεις και εκτεθεί.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η κ. Γεροβασίλη, επειδή συκοφαντείται βάναυσα, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι μήνυση κατά των δύο φερομένων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρονται να την εμπλέκουν, κατά της εφημερίδας Καθημερινή, των συντακτών που ενέπλεξαν το όνομά της και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Το πρόβλημα ωστόσο της ΝΔ δεν είναι μόνο ότι δεν διαβάζει. Η ΝΔ δεν απαντά κιόλας στο βασικό ερώτημα που της θέσαμε:

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά;

– Γιατί έκανε ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίο ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του για το Μάτι και τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες;

– Γιατί αναβάθμισε σε Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίον επίσης είχε καταγγείλει με σφοδρότητα όταν ήταν στην αντιπολίτευση;

Οφείλει επιτέλους να απαντήσει.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr