Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαϊόλα Ντέιβις: Όλη η ζωή μου είναι μια διαμαρτυρία

Βαϊόλα Ντέιβις: Όλη η ζωή μου είναι μια διαμαρτυρία

Η Βαϊόλα Ντέιβις φωτογραφήθηκε για το νέο τεύχος του αμερικανικού Vanity Fair

Η Βαϊόλα Ντέιβις φωτογραφήθηκε για το νέο τεύχος του αμερικανικού Vanity Fair.

Είναι το πρώτο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού από Αφρο-Αμερικανό φωτογράφο, τον Νταρίο Καλμίζ.

Η βραβευμένη με Oscar, Emmy και Tony Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός στη συνέντευξή της στο περιοδικό δηλώνει ότι «όλη η ζωή της είναι μία διαμαρτυρία» και εκφράζει το πάθος της για τις διαδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα Black Lives Matter. Τον Ιούνιο, η Ντέιβις διοργάνωσε τη διαμαρτυρία «Tiny But Mighty» σε μία γωνία δρόμου, στο Studio City, στην Καλιφόρνια μαζί με φίλες και συναδέλφους της ηθοποιούς, όπως η Οκτάβια Σπένσερ και η Ιβέτ Νικόλ Μπράουν στη μνήμη Αφρο-Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους λόγω αστυνομικής βίας.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη της διαμαρτυρία, η Ντέιβις αναφέρει στο Vanity Fair: «Αισθάνομαι ότι όλη μου η ζωή υπήρξε μία διαμαρτυρία. Η εταιρεία παραγωγής μου είναι η διαμαρτυρία μου. Δεν φορούσα περούκα στα Όσκαρ το 2012, αυτή ήταν η διαμαρτυρία μου. Είναι μέρος της φωνής μου, σαν να σας συστήνομαι και να λέω: «Γεια σας, το όνομά μου είναι η Βαϊόλα Ντέιβις»».

H Βαϊόλα Ντέιβις, η οποία το 2015 έγινε η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε Emmy για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη δραματική σειρά «How to Get Away With Murder» τόνισε ότι αντλεί δύναμη τόσο από τις γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο για εκείνη όσο και από τα μικρά κορίτσια, όπως η κόρη της, που ακολουθούν τα χνάρια της.

Η ηθοποιός στη συνέντευξη συγκρίνει την καριέρα της -και εκείνες άλλων «άγνωστων, απρόσωπων» μαύρων ηθοποιών που εκπροσωπούν παλαιότερες εκδόσεις της- με τις καριέρες «υπέροχων λευκών ηθοποιών» όπως η Έμα Στόουν, η Ριζ Γουίδερσπουν και η Κρίστεν Στιούαρτ που είχαν «θαυμάσιους ρόλους» σε κάθε στάδιο της ζωής τους, οι οποίοι τους έφεραν στο προσκήνιο. «Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για πολλές έγχρωμες ηθοποιούς» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024