Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση – ρεκόρ στα νέα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο να αυξάνεται κατά 259.848 σε 24 ώρες.
Οι χώρες που καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΠΟΥ. Το προηγούμενο ρεκόρ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για νέα κρούσματα ήταν 237.743 χθες Παρασκευή.
Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 7.360, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τη 10η Μαΐου. Τον Ιούλιο κατά μέσο όρο καταγράφονται 4.800 θάνατοι την ημέρα, ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 71.484 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, 45.403 στη Βραζιλία, 34.884 στην Ινδία και 13.373 στη Νότια Αφρική.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα