Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων εξαιτίας του πρώτου κρούσματος μετά από πέντε μήνες

Κίνα : Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων εξαιτίας του πρώτου κρούσματος μετά από πέντε μήνες

Οι πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στην πόλη Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας, μετά την καταγραφή ενός νέου κρούσματος κοροναϊού, του πρώτου εδώ και περίπου πέντε μήνες, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πιθανότητα ενός νέου ξεσπάσματος της νόσου Covid-19

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στην πόλη Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας, μετά την καταγραφή ενός νέου κρούσματος κοροναϊού, του πρώτου εδώ και περίπου πέντε μήνες, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πιθανότητα ενός νέου ξεσπάσματος της νόσου Covid-19.

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για τον έλεγχο της επιδημίας οδήγησαν στην ακύρωση περισσότερων από 600 προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουρούμτσι ή ποσοστού άνω του 80% του συνόλου των ημερήσιων πτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Variflight.

Οι αρχές της Ουρούμτσι έχουν αναστείλει επίσης τις υπηρεσίες του υπογείου σιδηροδρόμου από αργά χθες Πέμπτη το βράδυ.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 10 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική χώρα, 1 τοπικής μετάδοσης στην Σιντζιάνγκ και 9 που αφορούσαν ταξιδιώτες που είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Χθες οι υγειονομικές αρχές στην Ουρούμτσι ανακοίνωσαν ότι μια 24χρονη με συμπτώματα όπως πονόλαιμος, πυρετός και πονοκέφαλος, εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό. Τρεις άνθρωποι με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή διαγνώστηκαν επίσης θετικοί, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Επίσης χθες, η ανατολική επαρχία Τσεζιάνγκ κατέγραψε ένα ασυμπτωματικό κρούσμα, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για κάποιον που είχε ταξιδέψει από την Σιντζιάνγκ.

Ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 83.622 ως χθες, Πέμπτη, ενώ οι θάνατοι από Covid-19 παρέμεναν στους 4.634. Άλλοι 104 ασυμπτωματικοί τελούν υπό παρακολούθηση.

Το Πεκίνο, το οποίο υπέστη μια νέα αναζωπύρωση της επιδημίας τον περασμένο μήνα, δεν κατέγραψε νέα κρούσματα για 11η συνεχόμενη μέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024