Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος : Γιατί ο Τσαβούσογλου προσπάθησε να «κάψει» τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου

Συρίγος : Γιατί ο Τσαβούσογλου προσπάθησε να «κάψει» τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου

Στους λόγους, για τους οποίους ο Τσαβούσογλου επέλεξε να «κάψει» την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος

Στους λόγους, για τους οποίους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να «κάψει» την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο τούρκος ΥΠΕΞ είναι στο περιθώριο της ομάδας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν είναι στην σκληρή ομάδα. Ο Καλίν είναι στην σκληρή ομάδα και βλέπει να υποσκελίζεται από τον προεδρικό σύμβουλο και βγάζοντας στην δημοσιότητα αυτή την συνάντηση προσπάθησε να την «κάψει». Ο Τσαβούσογλου θέλει το υπουργείο να ελέγξει τον διάλογο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός πως από την πλευρά της Ελλάδας στη συνομιλία βρέθηκε ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος του ΥΠΕΞ, ενώ από την άλλη ο στενός φίλος του Ερντογάν, που μάλιστα τον έχει χρίσει μόνος του εκπρόσωπο για τα θέματα Τύπου, ενώ μάλιστα δεν εξειδικεύεται σε θέματα του ΥΠΕΞ και της εξωτερικής πολιτικής. «Βλέπουμε έτσι την διαφορά των 2 πολιτικών συστημάτων. Στην Ελλάδα είναι υπηρεσιακή οδός, στην Τουρκία είναι ο άνθρωπος που είναι κοντά στον ηγεμόνα» είπε χαρακτηριστικά.

Τι μήνυμα ήθελε να στείλει το Βερολίνο

Ακόμα, όπως επεσήμανε ο κ Συρίγος, η Γερμανία παίρνει την σκυτάλη από την Αμερική που είναι εξαφανισμένη και προσπαθεί να βρει λύση.

«Το Βερολίνο ανέλαβε την προεδρία πριν από 16 ημέρες και διαπιστώνει ότι με την ταχύτητα που τρέχουν τα πράγματα πάμε να έχουμε κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής εντάσεως μέσα στο Φθινόπωρο. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να συμβεί κατά την διάρκεια της προεδρίας του. Έχει στόχο να ρυθμίσει το θέμα του μεταναστευτικού. Να δει τι γίνεται εσωτερικά στα κράτη μελή με το μεταναστευτικό τα οποία τινάζονται στον αέρα αν υπάρξει σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας γι αυτό σπεύδει και φέρνει σε επαφή τα δύο μέρη για να εκφράσουν τις απόψεις τους και ασκεί πιέσεις στην Τουρκία για την αποκλιμάκωση των εντάσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος εκτιμά υπάρχει ανακοίνωση να μην επισκεφτούν τουρίστες την Τουρκία εώς τις 31 Αυγούστου. Αυτό τσακίζει τον τουρισμό της Τουρκίας. Είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία του κοίτα τι μπορώ να σου κάνω. Γι αυτό προσπάθησε να λογικευτείς.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων αναφέρει πως η ιστορία με την Αγία Σοφία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά.

«Είναι ένα ηθικό θέμα όποτε η κίνηση αυτή μας διευκολύνει να περάσουμε την σωστή εικόνα της Τουρκίας. Δηλαδή πως είναι μια χωρά που βυθίζεται στον ακραίο ισλαμισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας χρησιμοποίησε το όρο »πολιτισμική τζιχάντ» με αφορμή αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία και διευκολύνει τις προσπάθειες και της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις σοβαρές εις βάρος της Τουρκίας» κατέληξε.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024