Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη σκιά της Αγιάς Σοφιάς :Το Σαββατοκύριακο έγινε η τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας

Στη σκιά της Αγιάς Σοφιάς :Το Σαββατοκύριακο έγινε η τριμερής Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η διπλωματική σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχήμ Καλίν, και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Ανγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ.

Η περιβόητη Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η διπλωματική σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχήμ Καλίν, και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Ανγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ (κεντρική φωτογραφία politis.com.cy).

Μετά την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί έγινε η Τριμερής (Φωτογραφία Eurokinissi)

Οπως ανέφερε ελληνική κυβερνητική πηγή στο politis.com.cy, «η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό το φως και της διεξαγόμενης συζήτησης για την Τουρκία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020.

»Εκ του αποτελέσματος του ΣΕΥ, που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τη χώρα μας (σ.σ. Ελλάδα), προκύπτει ότι οι θέσεις μας γίνονται απολύτως κατανοητές από τους εταίρους μας και η Ελλάδα δεν χάνει και δεν θα χάνει καμία ευκαιρία να τις παρουσιάζει παντού και έναντι οιουδήποτε».

Γιατί δεν ανακοινώθηκε

Ερωτηθείσα η ίδια πηγή γιατί η Αθήνα δεν ανακοίνωσε τη συνάντηση, απάντησε ως εξής: «Οι συναντήσεις υπηρεσιακών στελεχών δεν είθισται να ανακοινώνονται. Και σε αυτό το επίπεδο οι δίαυλοι είναι ανοικτοί και επιθυμητοί, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε άλλωστε μετά τη συνομιλία τού έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και τής Ελλάδας. Αλλωστε με την Ελλάδα, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε και πάλι τον διάλογο.

(Φωτογραφία Reuters)

»Γνωρίζετε ότι ο σύμβουλος του προέδρου και εκπρόσωπός του, Ιμπραχίμ Καλίν, και κάποιοι συνάδελφοί μας του υπουργείου Εξωτερικών ήταν στο Βερολίνο και πραγματοποίησαν Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας. Ο Ιμπραχίμ Καλίν και οι συνάδελφοί μας, μας πήραν και μας ενημέρωσαν. Τελικά, αν υπάρχει θέληση, μπορεί να γίνει διάλογος».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024