Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O A/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας

O A/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας

Η συζήτηση των δύο Αρχηγών έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο – στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ – συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον ισραηλινό ομόλογό του Αντιστράτηγο Αβίβ Κοχαβί (Aviv Kochavi).

Η συζήτηση των δύο Αρχηγών έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης ως προς την προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα στενές το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών άλλωστε ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς. Πρόσφατα εξάλλου κυρώθηκε στη Βουλή η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ.

Η συμφωνία, όπως είχε δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος «δημιουργεί ένα πλαίσιο προμηθειών με γενικούς όρους, με διαδικασίες που θεσπίζονται, το οποίο βασίζεται στην κατάρτιση διακρατικών συμφωνιών, δηλαδή G to G συμφωνιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις δύο χώρες για σύναψη διμερών συμβάσεων». Είχε τονίσει επίσης ότι αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα από ισραηλινές εταιρείες παραγωγής αμυντικού υλικού, να αναπτύξουν σχήματα συμπαραγωγής και συνέργειας για την παραγωγή αμυντικού υλικού στην Ελλάδα, με τρόπο επωφελή και για τα δύο μέρη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024