Το ξύλο, το μέταλλο και η πέτρα είναι οι πρώτες ύλες στα παρακάτω αρχιτεκτονικά θαύματα.
Προορίζονται για τη δημιουργία αυτών των κατοικιών σε σκούρες αποχρώσεις του γκρι.
Casa de Lata by Sauermartins

Casa de Lata, Βραζιλία, Sauermartins

Οι φωτεινοί εσωτερικοί χώροι και μια καταπράσινη αυλή κρύβονται από τους τέσσερις τοίχους που σχηματίζουν το Casa de Lata. Είναι μια κατοικία στην Canela της Βραζιλίας, σχεδιασμένη για άπληστους συλλέκτες αυτοκινήτων.
Το στούντιο της Βραζιλίας Sauermartins χρησιμοποίησε σκούρο γκρι ξύλο στην κύρια πρόσοψη.
Σκοπός ήταν να ταιριάζει με τα μεταλλικά πάνελ που χρησιμοποιούνται στις άλλες όψεις και στην οροφή.
Ramar Residence and Studio by Saez Pedraja

Ramar Residence and Studio, ΗΠΑ, Saez Pedraja

 Ο Saez Pedraja άλλαξε τον ανοιχτό εξωτερικό στόκο σε αυτήν την κατοικία της Σάντα Μόνικα σε σκούρο γκρι. Ήθελε να ταιριάζει με το στούντιο που κατασκευάστηκε στην πίσω αυλή.
Η ανακαίνιση περιελάμβανε την κατασκευή μιας ξεχωριστής μονάδας χώρου εργασίας για έναν σχεδιαστή μόδας. Εξυπηρετούσε και την αναβάθμιση των εξωτερικών και εσωτερικών φινιρισμάτων του σπιτιού, που αρχικά χτίστηκε το 1958.
Leaf by Apollo Architects & Associates

Leaf House, Japan, Apollo Architects & Associates

Οι Aplo Architects & Associates πήραν στοιχεία από το μοτίβο των φύλλων για να σχεδιάσουν αυτό το βαρύ σπίτι στο Τόκιο, τοποθετημένο γύρω από μια κεντρική αυλή.
Η άγονη πρόσοψη του κτηρίου είναι κυρίως επενδυμένη με μέταλλο εκτός από δύο γυάλινες επιφάνειες. Ξύλινα δοκάρια με σκοπό να μιμούνται τη ραβδωτή εμφάνιση των φύλλων από την εκτεθειμένη οροφή

House B, Αυστρία, Smartvoll

Η αυστριακή αρχιτεκτονική εταιρεία Smartvoll έκανε αυτήν την επέκταση σπιτιού στο Klosterneuburg της Αυστρίας. Έγινε με ξύλο για μια οικογένεια έξι ατόμων που χρειάζονται περισσότερο χώρο.
Έγινε σύνδεση με το υπάρχον εξοχικό σπίτι, ένα λευκό κτίριο με χάλκινη στέγη και μπαλκόνι από σφυρηλατημένο σίδερο.

Residence M, Ολλανδία, WillemsenU Architecten

Το WillemsenU Architecten ανακαίνισε αυτό το σπίτι κοντά στο Αϊντχόβεν που χτίστηκε από τον Ολλανδό σχεδιαστή Piet Boon τη δεκαετία του 1960.
Το τοπικό στούντιο αντικατέστησε τον λευκό στόκο με επένδυση από ξύλο και επέκτεινε τη διάταξη. Για να δώσει στο σπίτι τη μονόχρωμη εμφάνισή του, τα υπάρχοντα πλακάκια οροφής αντικαταστάθηκαν με βότσαλα που ταιριάζουν με το ξύλο.
Πηγή: dezeen.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο