Καλαβρία: Πώς η μαφία έλαβε έκτακτη οικονομική στήριξη λόγω κοροναϊού
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρίας κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κοροναϊού.
Η μαφία της Καλαβρίας, η Ντράγκετα, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κοροναϊού.
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, διατάχθηκε η κατάσχεση 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από μέρους εταιριών της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής του χάλυβα.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρίας κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κοροναϊού.
Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου. Όπως προέκυψε, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στην Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)




















![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442