Μπαμπινιώτης: Πολιτισμική ύβρις κατά των Χριστιανών η απόφαση για την Αγία Σοφία
Ένα σύμβολο του χριστιανισμού, όπως ο ναός της Αγίας Σοφίας δέχεται πλήγμα και προσβολή, υπογράμμισε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης και σχολίασε πως δεν θα ήταν απίθανο να δούμε κι άλλες παρόμοιες κινήσεις από την τουρκική πλευρά στο μέλλον.
Για πολιτισμική ύβριν κατά των χριστιανών όπου γης, έκανε λόγο ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης στο περιθώριο της απόφασης της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.
Όπως τόνισε ο καθηγητής , μιλώντας στον ΣΚΑΙ ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και πρόσθεσε πως είναι πρωτοφανές.
Ένα σύμβολο του χριστιανισμού, όπως ο ναός της Αγίας Σοφίας δέχεται πλήγμα και προσβολή, υπογράμμισε και σχολίασε πως δεν θα ήταν απίθανο να δούμε κι άλλες παρόμοιες κινήσεις από την τουρκική πλευρά στο μέλλον.
«Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί», κατέληξε ο καθηγητής επισημαίνοντας πως η απόφαση της Τουρκίας θίγει συνολικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και η κίνηση αυτή, μακροπρόθεσμα θα στοιχίσει στον Ερντογάν, αφού συνεπάγεται μια ευθεία αντιπαράθεση με τον Χριστιανισμό συνολικά.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής