«Μελετάμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και, συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά

Το σεβασμό της κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις τονίζει το υπουργείο Εργασίας σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο και το χρόνο υλοποίησης της απόφασης τονίζει ότι θα εξαρτηθούν από τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τις αντοχές της εθνικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή η Αντιπολίτευση ζητά εφαρμογή της απόφασης για όλους τους συνταξιούχους που δικαιούνται τα αναδρομικά ανεξαρτήτως εάν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή όχι.

Ως προς αυτό το θέμα το υπουργείο Εργασίας έχει αφήσει όλο το προηγούμενο διάστημα να εννοηθεί ότι προσανατολίζεται σε οριζόντια λύση, ώστε να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν προσφύγει ή σκοπεύουν να το κάνουν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέχρι σήμερα, το σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις, όπως πρόσφατα έκανε με τη νομοθέτηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, με την οποία εκπληρώνει με αξιοπιστία και χρονοδιάγραμμα τις δεσμεύσεις της στους συνταξιούχους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

«Συνεπώς, μελετάμε τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και, συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr