Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Γενική» έναρξη πωλήσεων για το VW ID.3

«Γενική» έναρξη πωλήσεων για το VW ID.3

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εκδόσεις λανσαρίσματος με τα διακριτικά 1st, η VW ανοίγει, από τις 20 Ιουλίο,υ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις παραγγελίες για το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της νέας εποχής της.

H VW περνά πλέον στην επόμενη φάση ευρείας διάθεσης του ID.3, ανοίγοντας από τις 20 Ιουλίου τα βιβλία παραγγελιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αρχικά οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του ID.3 θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 7+2 διαφορετικών διαμορφώσεων βάσει εξοπλισμού και μπαταρίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το ID.3 συνοδεύεται από το πρόγραμμα WeCharge το οποίο προβλέπει εκπτώσεις στην φόρτιση για διάστημα έως και τριών ετών.

Σημειώνεται επίσης ότι εκτός από τις εκπτώσεις στο δίκτυο ταχυφορτιστών, στη Γερμανία και οι επτά διαφορετικές εκδόσεις του ID.3 επωφελούνται από την μέγιστη κρατική περιβαλλοντική επιδότηση η οποία ανέρχεται σε 9.480 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των εκδόσεων που θα είναι διαθέσιμες από τις 20 Ιουλίου, η VW έχει ανακοινώσει έξι+1  προδιαμορφωμένα επίπεδα με κοινή συνισταμένη την μπαταρία των 58 kWh η οποία εγγυάται αυτονομία 420χλμ. (ΙD.3 Pro Performance)  και 1+1 τετραθέσιες εκδόσεις (ID.3 ProS) που θα εφοδιάζονται με την μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh, προσφέροντας αυτονομία 550 χλμ. βάσει WLTP.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις Pro Performance του ID.3, εφοδιάζονται με την μπαταρία των 58 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 150 kW και 310 Nm ροπής, προσφέροντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-60 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Για την παραπάνω έκδοση μπαταρίας, η VW προσφέρει εκτός από τη βασική, τις εκδόσεις Life, Style, Business, Family, Tech και Max οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν διαφορετικές καταναλωτικές ανάγκες αναλόγως τις απαιτήσεις αλλά και τις υποχρεώσεις του μελλοντικού ιδιοκτήτη του ID.3.

Στην περίπτωση της βασικής, απλής έκδοσης του ID.3 (Pro Perfromance) χωρίς τον επιπλέον εξοπλισμό που συνοδεύει τα παρακάτω έξι προδιαμορφωμένα εξοπλιστικά επίπεδα η αρχική τιμή ξεκινά στη Γερμανία από τα 35.474 ευρώ, περιλαμβάνοντας ως standard ενεργό σύστημα πλοήγησης που συμβάλλει στην επιλογή της διαδρομής η οποία θα εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή αυτονομία, ενεργό cruise control και σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

Ψηλότερα η έκδοση Life εστιάζει στην προσιτότητα (αρχική τιμή στη Γερμανία 37.787 ευρώ) χωρίς να απεμπολεί την άνεση, διαθέτοντας στο βασικό της εξοπλισμό θερμαινόμενο τιμόνι και δύο επιπλέον θύρες USB-C.

Η έκδοση Style  περιλαμβάνει ως standard, πανοραμική γυάλινη οροφή, κεντρικά φωτιστικά σώματα matrix LED και LED με δυναμική λειτουργία για τα πίσω φώτα, απευθυνόμενη σε αγοραστές που δίνουν περισσότερη έμφαση στην εμφάνιση.

Η Business περιλαμβάνει επίσης matrix LED φωτιστικά σώματα και προσθέτει στην εξίσωση, σκούρα κρύσταλλα σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί.

Η ακόμα πιο γενναιόδωρη Family προσθέτει στα παραπάνω διζωνικό σύστημα κλιματισμού ενώ η πλουσιότερη Tech προσφέρει επιπλέον το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist με σύστημα αυτόνομης πέδησης και υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, ενώ περιλαμβάνει επίσης το Head-up display επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και ένα καλύτερο ηχοσύστημα.

Η κορυφαία σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις με την μπαταρία των 58 kWh έκδοση Max προσφέρει επιπλέον των παραπάνω καθίσματα με λειτουργία μασάζ, σύστημα διεύθυνσης με πιο σπορ διαμόρφωση καθώς και το σύστημα Dynamic Chassis Control το οποίο αντιστοιχεί σε μια ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Για όσους τώρα υποβάλουν παραγγελίες από τις 20 Ιουλίου και επιθυμούν την έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία και την μπαταρία των 77 kWh, θα ξεκινά από τα 40.936 ευρώ και θα  είναι διαθέσιμη ως τετραθέσια σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, το βασικό και το κορυφαίο Tour το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο των παραπάνω συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και ασφάλειας που είναι διαθέσιμα στο ID.3 αλλά και τροχούς 19 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις, όσοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν παραγγελία στις 20 Ιουλίου, θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους από τις αρχές Οκτωβρίου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024