Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Ανησυχητική έρευνα: Τα αντισώματα του κοροναϊού φθίνουν γρηγορότερα απ'όσο νομίζαμε

Ανησυχητική έρευνα: Τα αντισώματα του κοροναϊού φθίνουν γρηγορότερα απ’όσο νομίζαμε

Μια άκρως ανησυχητική έρευνα, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για την ανοσία από τον κοροναϊό έρχεται στοπ φως της δημοσιότητας

Μια άκρως ανησυχητική έρευνα, η οποία ενδέχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για την ανοσία από τον κοροναϊό έρχεται στοπ φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει έρευνα του King College του Λονδίνου τα αντισώματα σε όσους μολύνθηκαν από τον φονικό ιό μειώνονται σε διάστημα μηνών, αυξάνοντας έτσι το ρίσκο για νέα μόλυνση.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο medRxiv, ένα site προτύπων για επιστημονικά ιατρικά έγγραφα που δεν έχει εξεταστεί από άλλους επιστήμονες, οπότε και η εγκυρότητά της αμφισβητείται ακόμα, παρακολούθησε την πορεία 96 ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Έδειξε ότι τα αντισώματα τείνουν να κορυφώνονται σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες, αφότου φάνηκαν τα συμπτώματα και μετά να μειώνονται ταχύτατα τους επόμενους δύο μήνες.

Η εν λόγω έρευνα υπονοεί, δε, ότι υπάρχει ρίσκο νέας μόλυνσης και μάλιστα αυτή είναι υψηλότερη για όσους είχαν λίγα ή καθόλου συμπτώματα, καθώς τα ευρήματα δείχνουν ότι το εύρος της αντίδρασης μέσω αντισωμάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα με την οποία νόσησαν.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση για τα αντισώματα σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο των τριών μηνών, για να εξακριβωθεί αν προστατεύουν από νέα μόλυνση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα ευρήματα θέτουν υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης, ενώ έχουν προεκτάσεις και στο θέμα του εμβολίου, καθώς είναι πιθανό να χρειάζονται συχνές δόσεις ή να βρεθεί τρόπος να διοχετευτεί στον οργανισμό μεγάλος όγκος αντισωμάτων.

Sports in

Τέτοια «ληστεία» για πρώτη φορά μετά το 1995!

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του στο ίδιο παιχνίδι. Και όχι μόνο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023