Φωτογραφίες: Automedia

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του SUV που θα επαναφέρει στην γκάμα της Ford την ονομασία Bronco με την μορφή μιας πρότασης που ευελπιστεί να κλέψει λίγη από τη δόξα καθιερωμένων προτάσεων όπως το Jeep Wrangler, μια νέα σειρά κατασκοπικών λήψεων, ρίχνει φως στο εσωτερικό  του νέου μοντέλου, προδίδοντας λίγα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με αυτές το ταμπλό υιοθετεί μια παραδοσιακή τετραγωνισμένη και λιτή σχεδίαση που σε ορισμένες πτυχές της παραπέμπει στο F-150. H «αίσθηση» ομοιότητας γίνεται ακόμα εντονότερη αν παρατηρήσει κανείς το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και τη διαμόρφωση των διακοπτών που είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Ο επιλογέας ταχυτήτων και ο περιστροφικός επιλογέας για τις διαφορετικές διαμορφώσεις του συστήματος μετάδοσης ακολουθούν μια παλιομοδοτική λογική σχεδίασης η οποία συνηθίζεται σε νέους εκπροσώπους των πιο παραδοσιακών SUV.

O πίνακας οργάνων εξακολουθεί να καλύπτεται από καμουφλάζ έτσι δεν είναι δυνατόν να συμπεράνει κανείς κατά πόσο πρόκειται για έναν αναλογικό ή έναν ψηφιακό εκπρόσωπο του είδους. Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη που φιλοξενεί τα του infotainment είναι από τα ευμεγέθη δείγματα του είδους.

Εκεί αναμένεται να φιλοξενούνται τα χειριστήρια για ορισμένες λιγότερο συνήθεις  λειτουργίες καθώς όπως έχει επισημάνει σε κάθε τόνο η Ford, το Bronco αναμένεται να προσφέρει ορισμένες πρωτόγνωρες ιδιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυνατότητα ρύθμισης της ανάρτησης σε «dance mode» η οποία αποσκοπεί στη διασκέδαση των επιβαινόντων και φυσικά οφείλεται στην ποικιλία των ρυθμίσεων που προσφέρει το σύστημα της ανάρτησης αλλά και στα δεδομένα τυπικά χαρακτηριστικά των αναρτήσεων και της αυξημένης απόστασης από το έδαφος του συγκεκριμένου είδους off-road οχημάτων.

Πλην των διασκεδαστικών πτυχών του συγκεκριμένου προγράμματος ρύθμισης της ανάρτησης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί της Ford έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν στην ανάρτηση και πολύ πιο ουσιαστικές ρυθμίσεις καθώς θα υπάρχει λειτουργία ταλάντωσης για τους μπροστινούς και τους πίσω τροχούς το οποίο θα επενεργεί ευεργετικά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κολλήσει σε άμμο, λάσπη ή οτιδήποτε άλλο.

Επίσης η Ford έχει προαναγγείλει ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης της ανάρτησης με την ενδιαφέρουσα ονομασία  «Daredevil Mode» χωρίς ωστόσο προς το παρόν να διευκρινίζει το περιεχόμενο ή τη λειτουργία του. Ίσως να πρόκειται για μια ακραία εκδοχή του «Dance Mode» το οποίο ενδεχομένως να εξηγεί και την παρουσία της στιβαρής χειρολαβής στην πλευρά του συνοδηγού.

Ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων της ανάρτησης του Bronco όπως έχει κάνει επίσης γνωστό η Ford το νέο off-roader θα είναι διαθέσιμο εκδόσεις αμαξώματος με αφαιρούμενες πόρτες και οροφή. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το νέο μοντέλο αναμένεται να εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων που εξοπλίζει το Ranger αλλά και με V6 κινητήρα με επικρατέστερους υποψήφιους τους Ecoboost των 2,7 λίτρων και των 3,3 λίτρων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο