Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Bronco 2021: Εσωτερική υπόθεση

Ford Bronco 2021: Εσωτερική υπόθεση

Το νέο off-roader της μπλε οβάλ φίρμας «εκθέτει» το εσωτερικό του, λίγο πριν εκτεθεί επισήμως στα βλέμματα του κοινού και στον κόσμο της περιπέτειας.

Φωτογραφίες: Automedia

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του SUV που θα επαναφέρει στην γκάμα της Ford την ονομασία Bronco με την μορφή μιας πρότασης που ευελπιστεί να κλέψει λίγη από τη δόξα καθιερωμένων προτάσεων όπως το Jeep Wrangler, μια νέα σειρά κατασκοπικών λήψεων, ρίχνει φως στο εσωτερικό  του νέου μοντέλου, προδίδοντας λίγα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με αυτές το ταμπλό υιοθετεί μια παραδοσιακή τετραγωνισμένη και λιτή σχεδίαση που σε ορισμένες πτυχές της παραπέμπει στο F-150. H «αίσθηση» ομοιότητας γίνεται ακόμα εντονότερη αν παρατηρήσει κανείς το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και τη διαμόρφωση των διακοπτών που είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Ο επιλογέας ταχυτήτων και ο περιστροφικός επιλογέας για τις διαφορετικές διαμορφώσεις του συστήματος μετάδοσης ακολουθούν μια παλιομοδοτική λογική σχεδίασης η οποία συνηθίζεται σε νέους εκπροσώπους των πιο παραδοσιακών SUV.

O πίνακας οργάνων εξακολουθεί να καλύπτεται από καμουφλάζ έτσι δεν είναι δυνατόν να συμπεράνει κανείς κατά πόσο πρόκειται για έναν αναλογικό ή έναν ψηφιακό εκπρόσωπο του είδους. Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη που φιλοξενεί τα του infotainment είναι από τα ευμεγέθη δείγματα του είδους.

Εκεί αναμένεται να φιλοξενούνται τα χειριστήρια για ορισμένες λιγότερο συνήθεις  λειτουργίες καθώς όπως έχει επισημάνει σε κάθε τόνο η Ford, το Bronco αναμένεται να προσφέρει ορισμένες πρωτόγνωρες ιδιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυνατότητα ρύθμισης της ανάρτησης σε «dance mode» η οποία αποσκοπεί στη διασκέδαση των επιβαινόντων και φυσικά οφείλεται στην ποικιλία των ρυθμίσεων που προσφέρει το σύστημα της ανάρτησης αλλά και στα δεδομένα τυπικά χαρακτηριστικά των αναρτήσεων και της αυξημένης απόστασης από το έδαφος του συγκεκριμένου είδους off-road οχημάτων.

Πλην των διασκεδαστικών πτυχών του συγκεκριμένου προγράμματος ρύθμισης της ανάρτησης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανικοί της Ford έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν στην ανάρτηση και πολύ πιο ουσιαστικές ρυθμίσεις καθώς θα υπάρχει λειτουργία ταλάντωσης για τους μπροστινούς και τους πίσω τροχούς το οποίο θα επενεργεί ευεργετικά σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κολλήσει σε άμμο, λάσπη ή οτιδήποτε άλλο.

Επίσης η Ford έχει προαναγγείλει ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης της ανάρτησης με την ενδιαφέρουσα ονομασία  «Daredevil Mode» χωρίς ωστόσο προς το παρόν να διευκρινίζει το περιεχόμενο ή τη λειτουργία του. Ίσως να πρόκειται για μια ακραία εκδοχή του «Dance Mode» το οποίο ενδεχομένως να εξηγεί και την παρουσία της στιβαρής χειρολαβής στην πλευρά του συνοδηγού.

Ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων της ανάρτησης του Bronco όπως έχει κάνει επίσης γνωστό η Ford το νέο off-roader θα είναι διαθέσιμο εκδόσεις αμαξώματος με αφαιρούμενες πόρτες και οροφή. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το νέο μοντέλο αναμένεται να εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων που εξοπλίζει το Ranger αλλά και με V6 κινητήρα με επικρατέστερους υποψήφιους τους Ecoboost των 2,7 λίτρων και των 3,3 λίτρων.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024