Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση για 587 smart στην ελληνική αγορά

Ανάκληση για 587 smart στην ελληνική αγορά

Ενδεχόμενη αναίτια απενεργοποίηση του συστήματος αυτόνομης πέδησης χωρίς να ειδοποιηθεί ο οδηγός οδηγεί τα γερμανικά city-car στα συνεργεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ανάκλησης smart που διενεργείται από την εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., γενικού αντιπροσώπου και εισαγωγέα των αυτοκινήτων smart στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η συγκεκριµένη ενέργεια αφορά 587 οχήµατα smart (KΣ 453), παραγωγής ετών 2017 έως 2019, στα οποία διαπιστώθηκε ότι το λογισµικό για το σύστηµα Advanced Emergency Braking System (AEBS) ενδέχεται να µην ανταποκρίνεται στις  προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Αναλυτικότερα, εξαιτίας του εν λόγω προβλήματος στο λογισμικό, ο οδηγός δεν θα ενημερωθεί σε περίπτωση απενεργοποίησης του AEBS, στοιχείο που θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει τις πιθανότητες ατυχήματος. Παρ΄όλα αυτά σε περίπτωση που όντως το AEBS απενεργοποιηθεί το σύστημα καταγράφει τη δυσλειτουργία αποθηκεύοντας κωδικό βλάβης.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων ενημερώνονται εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτηµένο επισκευαστή smart, προκειµένου να γίνει ενηµέρωση του λογισµικού για το σύστηµα AEBS, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Όσοι επιθυμούν πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν µε τη γραµµή εξυπηρέτησης πελατών smart στο τηλέφωνο 00800 97777777.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024