Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ : «Απόδραση» με Μιχάι (0-1)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ : «Απόδραση» με Μιχάι (0-1)

Με γκολ του Ενέα Μιχάι στο 90’ ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0 και παρέμεινε στο +3 από την ΑΕΚ. Φωνάζει ο Ολυμπιακός για το ακυρωθέν γκολ (90+5’), δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Χασάν στο 90+1’.

Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες, ο ΠΑΟΚ με γκολ του Ενέα Μιχάι στο 90’ επικράτησε του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0 και παρέμεινε στο +3 από την τρίτη ΑΕΚ.

Στο 90+5’ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Χασάν, αλλά ο Μανούχος το ακύρωσε για οφσάιντ, χωρίς να δει ο ίδιος τη φάση στο VAR. Στο 90+1′ ο Μανούχος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε κράτημα του Χασάν από τον Βαρέλα, ενώ στο 92’ ο Αιγύπτιος έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ το γυριστό του υψηλόσωμου στράικερ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 71 βαθμούς και έχει το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Champions League, ενώ την Τετάρτη (15/7) ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τους Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να επιστρέφουν στην 11άδα. Συγκεκριμένα, μπροστά από την εστία ήταν ο Σα, με τους Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας.  Οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Γιαννούλη, Μιχαηλίδη, Βαρέλα, Ινγκασον και Ροντρίγκο στην πεντάδα μπροστά από τον Ελληνα τερματοφύλακα. Στην τετράδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Τζόλης, Μπίσεσβαρ, Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί, με τον Ακπομ στην κορυφή.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ με την τετράδα στα χαφ και τα δύο μπακ να πιέζουν ψηλά, εγκλώβισε τους μέσους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα και να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις στα καρέ του Πασχαλάκη. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 14’ και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίτσιο άνοιξε στον Ροντρίγκο, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, βρήκε τον Μπίσεσβαρ στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Ολλανδού δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Σα.

Μετά το 15άλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες πήραν μέτρα και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη μέσα από στημένες φάσεις.

Στο 32’ μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Σεμέδο. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο Πορτογάλος σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.  Στο 43’ ο Μαουρίτσιο βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, αλλά ο Σα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Χαμηλός ρυθμός και αλλαγές από τους δύο προπονητές

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0 και τις φάσεις στις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Αμπέλ Φερέιρα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Μιχάι αντί του Ινγκασον. Ο Ισλανδός είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα μεσοβδόμαδα, δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε.

Στο 58’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Γιαννούλη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο αριστερός μπακ του Δικεφάλου, μετά την πάσα του Μπίσεσβαρ, έφυγε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Φερέιρα έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Σβιντέρσκι αντί του Ακπομ. Η απάντηση από τον Μαρτίνς ήταν άμεση, με τον Πορτογάλο στο 62’ να βάζει τους Φορτούνη και Μπρούνο αντί των Γκιγιέρμε και Μασούρα.  Δέκα λεπτά αργότερα ο Φερέιρα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Στοχ αντί του Μπίσεσβαρ, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Σλοβακό εξτρέμ.

Ευκαιρίες με Ελ Αραμπί και Χασάν

Στο 76’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ελ Αραμπί, μετά την σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά. Ο Μαροκινός βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Στο 77’ ο Μαρτίνς άλλαξε σέντερ φορ, βάζοντας τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα ο Αιγύπτιος παραλίγο να χριστεί σκόρερ! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Η καλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.

Χαμός στο φινάλε

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί στο 0-0, αλλά στο 90’ ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με τον Μιχάι. Ο Ροντρίγκο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μιχάι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 90+1’ ο Μανούχος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα του Χασάν από τον Βαρέλα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να ρίχνει στο έδαφος τον Αιγύπτιο επιθετικό και τον διαιτητή να μην δείχνει την άσπρη βούλα.Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία θα έπρεπε να ενημερώσει τον Μανούχο ο VARίστας.

Στο 92’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Χασάν. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αιγύπτιος έκανε το γυριστό, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 95’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χασάν, αλλά ο Μανούχος το ακύρωσε για οφσάιντ.

Ο Μπρούνο από αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Χασάν σκόραρε μετά το σουτ του Σισέ, αλλά ο Μανούχος το ακύρωσε, χωρίς μάλιστα να πάει στο VAR για να δει ο ίδιος τη φάση. Μια απόφαση, που προκάλεσε την οργή των Πειραιωτών, αφού πάρθηκε απόφαση χωρίς να δει ο ίδιος ο διαιτητής τη φάση στο βίντεο. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (61′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (61′ Μπρούνο), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον (46′ Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (72′ Στοχ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (79′ Εσίτι), Τζόλης (79′ Λημνιός), Άκπομ (58′ Σβιντέρσκι).

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024