Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανυπόμονος ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία : Υφαίνονται θερμαινόμενα χαλιά - Τι θα γίνει με τα ψηφιδωτά

Ανυπόμονος ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία : Υφαίνονται θερμαινόμενα χαλιά – Τι θα γίνει με τα ψηφιδωτά

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η τουρκική κυβέρνηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιάζει... ασυγκράτητος για ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, μετά από 86 χρόνια

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η τουρκική κυβέρνηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιάζει… ασυγκράτητος για ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, μετά από 86 χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA ο τούρκος έχει δώσει εντολή και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και υφαίνονται χαλιά αντιβακτηριδιακά και θερμαινόμενα που θα απλωθούν στα σημεία όπου θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή.

Οι αλλαγές

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, η σκαλωσιά στην αριστερή πλευρά του κεντρικού ναού θα παραμείνει και οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Την ίδια ώρα, μελετώνται τα τεχνάσματα με τα οποία θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά μάλλον εστιάζει σε παιχνίδια οπτικά περισσότερο, παρά στη λύση των κουρτινών.

Δύο ιμάμηδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διοριστούν δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες, ενώ θα γίνεται ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία συνέχεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ναός θα είναι ανοιχτός συνέχεια για λατρεία, δηλαδή πέντε φορές την ημέρα, και μόνο ενδιάμεσα οι τουρίστες θα μπορούν να βλέπουν τα ψηφιδωτά και τις εικόνες που υπάρχουν στο ναό.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024