Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Παύση της καραντίνας για όσους ταξιδεύουν από δεκάδες χώρες στη Βρετανία

Κοροναϊός : Παύση της καραντίνας για όσους ταξιδεύουν από δεκάδες χώρες στη Βρετανία

Όσοι φθάνουν από χώρες υψηλότερου κινδύνου πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα επί 14 ημέρες, όμως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί εξαιρούνται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν

Από σήμερα δεν εφαρμόζονται πλέον τα μέτρα καραντίνας για όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία από περίπου 70 χώρες και υπερπόντια εδάφη, περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Ιταλίας, κάτι που αναμένεται ότι θα ενισχύσει τους πληττόμενους από την Covid-19 τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών.

Όσοι φθάνουν από χώρες υψηλότερου κινδύνου πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα επί 14 ημέρες, όμως πολλοί δημοφιλείς προορισμοί εξαιρούνται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν.

Ο επικεφαλής του Χίθροου, του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, καλωσόρισε την κίνηση αυτήν, όμως δήλωσε πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διευκολυνθούν τα ταξίδια από άλλες χώρες και περιοχές χαμηλού κινδύνου.

«Υπάρχουν μερικές σημαντικές αγορές που είναι μακρινές και δεν περιλαμβάνονται, τόποι όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, που είναι χαμηλού κινδύνου, και θα θέλαμε να περιληφθούν στην επόμενη επανεξέταση» δήλωσε στο Sky News ο Τζον Όλαντ-Κέι.

«Πρέπει επίσης να σκεφθούμε πώς θα συνδεθούμε με μερικούς από τους πραγματικά σημαντικούς εμπορικούς εταίρους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι υψηλού κινδύνου ως έθνος, όμως τμήματα της χώρας είναι χαμηλού κινδύνου» πρόσθεσε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024