Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει ελέγχους για τον κοροναϊό ακόμη και σε ασυμπτωματικά άτομα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Αγγλία που εργάζονται σε θέσεις με υψηλό κίνδυνο λοίμωξης από κοροναϊό θα εξετάζονται για την ασθένεια ακόμη και αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οδηγοί ταξί, υπάλληλοι καθαρισμού και εργαζόμενοι σε καταστήματα θα κάνουν το τεστ στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου με άμεση εφαρμογή. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (DHSC) σημείωσε ότι ελπίζει το σχέδιο να καταστήσει σαφές το μέγεθος της διασποράς του ιού μεταξύ των ατόμων που θεωρείται πιθανότερο να έρθουν σε επαφή με τον ιό.

Παράλληλα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει τον στόχο της όλα τα αποτελέσματα να βγαίνουν εντός 24 ωρών μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη δέσμευση προς τον πρώην υπουργό υγείας Τζέρεμι Χαντ στις αρχές Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών ότι δεν πραγματοποιούνται αρκετά τεστ για τον φονικό ιό. Όμως τα στατιστικά στοιχεία του DHSC δείχνουν ότι υπήρξε ελάχιστη αύξηση της αναλογίας των τεστ που πραγματοποιούνται εντός του διαστήματος που μεσολάβησε.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαζόμενους σε διάφορες αλυσίδες λιανικής και σε μια εταιρεία ταξί, ενώ και οι τοπικές αρχές θα επιλέγουν ομάδες ανθρώπων που θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο λοίμωξης για την πραγματοποίηση τεστ χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και ορισμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, ήδη έχουν πρόσβαση σε τεστ για ασυμπτωματικούς. Το DHSC αναφέρει ότι όλες οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν χιλιάδες τεστ για το προσωπικό τους, τόσο από εκείνα που μπορούν να γίνουν στο σπίτι, όσο και μέσω κινητών μονάδων τεστ.

Οι τοπικές αρχές θα κλείνουν ραντεβού για τα κέντρα τεστ. Όσοι βγουν θετικοί θα πρέπει να αυτό-απομονωθούν και τα αποτελέσματά τους θα κοινοποιηθούν με το πρόγραμμα τεστ και ιχνηλάτησης του NHS ώστε να εντοπιστούν οι επαφές τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Πηγή: www.theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr