Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Πιθανή πώληση-μαμούθ 105 μαχητικών αεροσκαφών στην Ιαπωνία

ΗΠΑ : Πιθανή πώληση-μαμούθ 105 μαχητικών αεροσκαφών στην Ιαπωνία

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ειδοποιήθηκε για την πιθανή πώληση 105 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ιαπωνία έναντι τιμήματος που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 23,11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ειδοποιήθηκε χθες Πέμπτη για την πιθανή πώληση 105 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ιαπωνία έναντι τιμήματος που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 23,11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αεροσκάφη και μηχανές

Η υπηρεσία του Πενταγώνου που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό (Defense Security Cooperation Agency, DSCA) επέδωσε την ειδοποίηση στο Κογκρέσο μετά την έγκριση της πιθανής πώλησης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επιδιώκει την αγορά 63 αεροσκαφών F-35A, 42 F-35B, καθώς και 110 μηχανών Pratt and Whitney F135, διευκρίνισε η DSCA. Ο δεύτερος τύπος αεροσκάφους έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε διαδρόμους πολύ μικρού μήκους, ακόμη και κάθετα.

«Ζωτικής σημασίας»

«Είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ιαπωνία να αναπτύξει και να διατηρήσει ισχυρή και αποτελεσματική δυνατότητα αυτοάμυνας», ανέφερε η DSCA στην ανακοίνωσή της, στην οποία διαβεβαιώνει επίσης ότι η πώληση «δεν θα μεταβάλλει τις βασικές ισορροπίες στρατιωτικής ισχύος στην περιφέρεια» της Ασίας.

Εάν η πώληση προχωρήσει, η Ιαπωνία θα γίνει μια από τις χώρες του εξωτερικού όπου το F-35 θα αποτελεί το κύριο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κι ένα από τα κράτη που θα αποτελούν τους βασικούς χρήστες του, πέραν των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024